Konya'da vakıfları buluşturan toplantı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kamu-STK işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak, vakıfların ihtiyaçları ve sorunları hakkında istişarelerde bulunmak, vakıflara mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla; Konya’da kurulu bulunan Yeni Vakıflara yönelik bir eğitim programı düzenlemiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2024 yılında ilk defa uygulamaya koyduğu proje kapsamında, konusunda uzman kişiler tarafından sunulan, Karatay Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına, Konya’da Kurulu bulunan vakıfların yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Vakıflara yönelik program sabah 09:00 da başlayıp 18:00 de sona erdi. Konya Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç açılış konuşmasında: “Yüce dinimiz İslam’ın insanlığa hediye ettiği müesseselerden biride vakıftır. Vakıflar Milletleri ayakta tutan kurumlardandır. Vakıflar birlik ve beraberliği pekiştirir. Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma gibi erdemleri yaşatarak sürdürülebilir bir hale getirir.
Yokluğa, doğal afetlere, şiddete ve savaşa maruz kalan nice insanlara milletimizin yardımlarını Vakıf yoluyla ulaştırmaktayız. Genel Müdürlüğümüzün himayelerinde Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce ilk kez yapılan yeni vakıflar eğitimi ile başlatılan bu proje kapsamında kamu, STK işbirliğinin gelişmesine katkı sağlamak, vakıfların ihtiyaçları ve sorunları hakkında istişarelerde bulunmak, vakıflarımıza mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirme yapmak hedeflenmektedir” dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür Tescil Daire Başkan V. Hilal Aydemir’in “Vakıf kavramı ve kapsamı” konulu sunumuyla başlayan eğitime sırasıyla; Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Konya İl Müdürlüğünden Durmuş Ali Korkmaz’ın sunduğu “Sivil Toplum Sektörünün Türkiye ve Dünya’daki güncel durumu ile 2860 sayılı Yardım Toplama Mevzuatı”, Vakıf Hizmetleri Daire Başkanlığı İstatistik Müdürlüğünden Uğur Köse’nin sunduğu “Vakıf Mevzuatı ve Vakıflarda beyanname ve bildirimler”, Meram Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Fatma Savrum’un sunduğu “Vakıflarda Vergi Muafiyeti”, Rehberlik ve Teftiş Daire Başkanlığı Müfettişleri Abdullah Şenol ve Sena Coşkun’un sunduğu “Vakıflarda Denetim ve karşılaşılan sorunlar” sunusu ile devam eden eğitimde, son olarak Kırsal Kalkınma Ajansı Turizm Birim Başkanlığından Gürbüz Çoban ve Funda Seçer tarafından sunulan “Vakıflarda kaynak geliştirme ile Uluslararası ve Ulusal destekler ve Proje Yönetimi”sunumu ile sone ermiştir.
Kaynak:Veli SÖYLEMEZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.