Konya'da yarım kalan Mavi Tünel ve Alacabel hikayesi sonunu bekliyor

Konya'da yarım kalan Mavi Tünel ve Alacabel hikayesi sonunu bekliyor
Konya'da bir çok proje çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda uzun zamandır çalışmaları devam eden tarıma can suyu olacak Mavi Tünel ve sürücüleri rahatlatacak Alacabel Geçidi hikayesi sonlarının yazılmasını bekliyor.

Konya'da eş zamanlı bir çok projenin yapımı sürüyor. Hikayesi yarım kalan projelerde sonlarının yazılmasını bekliyor.

MAVİ TÜNEL İÇİN 2026 YILI İŞARET EDİLDİ

Konya'da özellikle Çumra ve diğer ilçelerde tarımsal arazilerin verimli bir şekilde sulanması adına Konya ve Çumra ovasının yıllardır beklediği su kaynakları için, Konya Ovası Sulama Projeleri kapsamında; Bağbaşı barajı, Afşar barajı, Bozkır barajı ve Hadimi tünelinde çalışmalar sürüyor.

vpbiqbgmt5ceu8hp6960tqxcoztvjkmtsjqksxkd.jpg

Çiftçiler ve Konya Ovası'nın geleceği için büyük umutlar taşıyan Mavi Tünel projesi 2025 yılı işaret edilmişti. Afşar barajından Bağbaşı barajına suyun aktarılacağı Hadimi tünelindeki çalışmalar yapılan ihaleye göre 31 Aralık 2026’da tamamlanacak. Bu proje Konya Ovası'na resmen can suyu olacak.

KİMSE NE OLDUĞUNU BİLMİYOR

Konya'daki bir çok projenin takipçisi olduklarını belirten Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, "Konya'da Çevre Yolu projesi gibi bitmeyen birçok proje var. Alacabel Geçidi yıllardır yapılmayı bekleniyor. Bu sorun sadece Seydişehir'in ve Konya'nın da değil ve bütün uzun yol şoförlerini ilgilendiriyor. Proje ne hikmetse bir türlü tamamlanmıyor. Diğer yandan tarımı geçtim artık içmeye su bulamayacak hale gelen Konyalı vatandaşlarımız için bir adım dahi atılmıyor. Mavi Tünel projesine ne olduğunu kimse bilmiyor. Barajlardaki su tükeniyor artık geçtim tarımı evlerde içmeye su bulamayacağız. Bu konuların yakın takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.

ALACABEL GEÇİDİ TAMAMLANMAYI BEKLİYOR

ürkiye’nin karayolu ağındaki önemli geçitlerinden bir tanesi olan Seydişehir-Manavgat yolu üzerindeki Alacabel Geçidi, Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu ve İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan önemli yolların başında geliyor.

alacabelde-kis-cilesi-bu-yilda-yasanacak-mi-49019.jpg

Her yıl 4-5 milyon aracın geçtiği yolda çalışmalar devam ediyor. Kışın ilk kar yağışının bu kesime düştüğü noktada trafik geçici süreliğine kapatılıyor. 1825 metre rakımlı Alacabel'deki büyük önem taşıyan geçidin yapımı ise devam ediyor.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum