Konya'daki başıboş köpekler 50'den fazla kişiyi ısırdı

Konya'daki başıboş köpekler 50'den fazla kişiyi ısırdı
Başıboş bir şekilde sokaklarda gezip insanlar için tehdit oluşturan sokak köpekleri Konya’da 23 yılında 50’den fazla ısırık vakasına karıştı. Belediyeler tam 12 bin köpeği sokaktan toplayıp barınağa teslim etti

Türkiye’de son yılların en fazla tartışma konusu olan konuların başında başıboş sokak köpekleri geliyor. Konya’da da sayıları oldukça fazla olan ve dönem dönem yoğun şikayetlerle geleneksel medyada ve sosyal platformlarda tartışılan sokak köpeklerinin 2023 yılında il merkezinde 50’den fazla ısırık vakasına karıştığı tespit edildi.

sokak-kopekleri-2.jpg

2023 YILINDA 51 ISIRIK VAKASI

BBN Haber’in edindiği bilgilere göre geçen yıl Selçuklu’da 22, Meram’da 13 ve Karatay’da 16 ısırık vakası tespit edildi. Sokak hayvanlarınca ısırılan 51 vatandaşın tedavisi sağlık kuruluşlarında yapılırken şahısların hiçbirinde kuduz vakası tespit edilmedi. Isırma vakalarına karışan hayvanlar da müşahade sürelerinin ardından barınaklara teslim edildi.

sokak-kopekleri-1.jpg

BİNLERCE KÖPEK TOPLANDI!

Başıboş sokak hayvanlarına ilişkin belediyelere şikayetlerde de ciddi artışlar yaşandı. 2023 Yılı içerisinde Selçuklu’daki beyaz masaya 7156 adet sahipsiz sokak hayvanı şikayetine müdahale edildi.

sokak-kopekleri-1.jpeg

Meram’da Sahipsiz Hayvanları Toplama Ekibince yıl içinde toplam 1964 adet köpek 715 adet kedi, bulunduğu yerden alınarak Geçici Hayvan Barınağına teslim edildi. Karatay’da ise 2981 adet başıboş hayvan toplanıp barınağa teslim edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum