Konya'daki bu belediye 5 yılda 119 park yaptı

Konya'daki bu belediye 5 yılda 119 park yaptı
Karatay Belediyesi park ve yeşil alan çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Karatay’a son 5 yılda 119 park ve yeşil alan kazandırdıklarını söyleyen Başkan Kılca, bu alandaki çalışmaların hız kesmeden süreceğini ifade etti

5 YILDA 119 PARK VE YEŞİL ALAN

Karatay Belediyesi ilçenin geleceğine nefes olabilmek adına par ve yeşil alan çalışmalarını hız kesmeksizin sürdürüyor. Son 5 yılda ilçeye 119 park ve yeşil alan kazandıran Karatay Belediyesi yeni nesil bölge parkları adını verdiğimiz mahalleler arasında caddeleri, sokakları uzun uzadıya birbirine bağlayan yeşil hatları oluşturdu.

olimpiyat-parki-karatay-2.jpg

CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Mahalle parklarının yanı sıra temalı parklar inşa ederek cazibe merkezleri oluşturduk. 2019 yılında ilk fidelerini diktiğimiz Karatay Lavanta Bahçelerimiz bugün geldiğimiz noktada her yıl yüzbinlerce misafir ağırlayan önemli bir merkez oldu. Karaaslan Mahallemizdeki bu güzelliğimizin yanına bir de gül parkı ekledik” diye konuştu.

ulubatli.jpg

1 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

Park çalışmalarımızla eş zamanlı olarak ağaçlandırma faaliyetlerimize de devam ettiklerinin altını çizen Başkan Kılca, “Bozdağ’ın eteklerinden sanayilerimizdeki uygun alanlara kadar her fırsatta ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. 5 yılda 30 ayrı noktada ağaçlandırma sahası oluşturduk. Son 5 yılda toplamda 1 milyon metrekare yeni yeşil alanı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum