Konya'daki bu hastane fahiş ücret aldı, Bakanlık yasal değil dedi

Konya'daki bu hastane fahiş ücret aldı, Bakanlık yasal değil dedi

Konya Meram Tıp Fakültesi’nde kolonoskopi olan C.B., işlem için kendisinden 8 bin 395 TL alındığını söyledi. Ücretin ardından Sağlık Bakanlığı yasal değil açıklaması yaptı.

Konya Meram Tıp Fakültesi’nde kolonoskopi için 8.395 TL ödeyen Z.B., yatış gerekmemesine rağmen ücret alındığını belirtti. Sağlık Bakanlığı, bu uygulamanın yasal olmadığını açıkladı. T24'ün özel haberine göre; Z.B., yatış gerektirmemesine rağmen kendisinden yatış ücreti alındığını belirterek, “İtiraz ettiğimde, istersem uyutulmadan kolonoskopi olabileceğim söylendi” dedi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından açıklamada ise işlem için ücret alınmasının “yasal olmadığı” belirtildi.

DOKTOR TERSLEDİ İDDİASI

Doktorla görüşmek istediğinde de sorun yaşadığını aktaran Z.B., T24’e şunları aktardı, “İşlem için ücret talep ettiler. Yatış gerekmediği halde alınan ücretin içinde yatış fiyatlandırmasının da olduğunu aktardılar. Öte yandan; görüşmek istediğiniz doktorun kıdemine göre de ücretlendirme var anladığım kadarıyla. ‘Profesör ile görüşecekseniz ücret artar’ dediler. Ödemeyi yaptık. Daha sonra doktorun meşgul olduğunu biraz beklemem gerektiğini söylediler. Bekleme süresi uzadığı için kapıyı çalıp doktorun odasına girdim, sohbet ediyordu biriyle. Odaya girdiğim için tersleyip ‘Rapor yazıyorum’ dedi. Hem devlet hastanesinde fahiş fiyat ödedik hem de azar işittik. Ödeme yapmazsanız da randevu alamıyorsunuz bu arada, parası olan tedavi oluyor.”

SAĞLIK BAKANLIĞI: YASAL DEĞİL

Z.B.’nin devlet hastanesinde ücret ödemesine ilişkin sorularımıza ise Sağlık Bakanlığı yetkilileri, “Yasal değil. Bazı işlemler için ücret alınır ancak onlar da çok sınırlı. Onun dışında devlet hastanesinde böyle bir uygulama mevcut değil” cevabını verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum