Konya’daki gençler buralarda sınavlara hazırlanıyor

Konya’daki gençler buralarda sınavlara hazırlanıyor

Konyalı gençler sınavlarına Meram Belediyesi’nin son yıllarda kente kazandırdığı kütüphanelerde hazırlanıyor.

Halka açık toplamda 34 kütüphane bulunan Konya’da gençler ücretsiz şekilde faaliyet gösteren bu mekanlarda sınavlarına hazırlanıyor. Son dönemlerde açılan 4 yeni kütüphaneyle gençlere huzurlu bir çalışma ortamı sağlayan Meram Belediyesi’nin çalışmaları, gençlerin eğitim hayatlarına büyük katkı sağlıyor. Meram Belediyesi, bu kütüphanelerde sadece kitap sunmakla kalmayıp, aynı zamanda çeşitli eğitim programları ve atölyeler düzenleyerek gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

kuduphane.jpg

Meram kütüphaneleri, sınavlara hazırlanan ve derslerine rahat bir ortamda çalışmak isteyen gençlerin öncelikli tercihi oldu. Meram Belediyesinin girişimleriyle hayat bulan ilçe halk kütüphanesi ile belediyeye ait Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi Kütüphanesi, Gazze ve Meram Millet Kıraathaneleri, sundukları geniş kaynak yelpazesi, sakin çalışma ortamı, ücretsiz hizmetleri ve etkinlikleriyle öğrencilerin gözdesi haline geldi.

Meram Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sınavlara hazırlanan, derslerine rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmak isteyen gençlere ve çocuklara sunduğu modern kütüphanecilik hizmetleriyle de göz dolduruyor. Meram Belediyesinin girişimleriyle hayat bulan ilçe halk kütüphanesi ile belediyeye ait Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi Kütüphanesi, Gazze ve Meram Millet Kıraathanelerine ders çalışmak ya da üniversite, KPSS ve diğer önemli sınavlara hazırlanmak için gelen gençler, konforlu, sessiz ve donanımlı bir ortamda olmaktan dolayı bir hayli memnunlar.

putukhane.jpg

Öğrencilerden tam not!

Özellikle yoğun sınav dönemlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe halk, Gazze ve Meram Millet Kıraathanelerini dolduran öğrencilerin motivasyonunu ve konsantrasyonunu üst seviyede tutmalarına yardımcı olan Meram Belediyesi, öğrencilerin ihtiyaçları için de hizmet sunuyor. Ayrıca, kütüphanelerde sunulan dijital kaynaklar ve rehberlik hizmetleri gençlerin bilgiye kolayca ulaşmasını ve daha planlı bir çalışma yürütmesini de mümkün kılıyor. Öğrenciler ve vatandaşlar, ücretsiz çay ve Wİ-Fİ hizmeti gibi hizmetlerden de kütüphanelerin refah ve konforlu yapısından da övgüyle söz ediyorlar.

"Meram gençliğine yatırımı sorumluluklarımızın bir parçası olarak görüyoruz”

Gençlerin ve çocukların eğitimlerine ve geleceklerine yatırım yapmayı sorumluluklarının en önemli parçalarından biri olarak gördüklerini kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kütüphanelerin bir şehre ruh ve derinlik kazandıran merkezler olduğuna vurgu yaparak “Meram’ın geleceğinin inşası için gençlerimizi kitaplarla buluşturmanın gerekliliğine inandık. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kitaplara ve kütüphanelere ünsiyetinin

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.