Konya'daki tarihi lise, mesleki ortaokul olacak! Kayıtlar başladı

Konya'daki tarihi lise, mesleki ortaokul olacak! Kayıtlar başladı
Konya'da ve diğer sanayi şehirlerde vasıflı ve vasıfsız personel sorunu için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı 4 ilde Meslek Ortaokulu açacak.

Konya sanayisinin şikayetçi olduğu vasıflı ve vasıfsız personel eksikliği için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçmişti. Proje kapsamında Konya'dan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi seçildi. 1962 yılında hizmete başlayan okul artık bir ilke imza atarak mesleki ortaokul projesine ev sahipliği yapacak. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada, "Okulumuz bünyesinde Mesleki Ortaokul açılacaktır. "Mesleki ortaokullar" uygulamasıyla ortaokul dönemindeki öğrencilerin mesleki eğitime ilişkin farkındalığının oluşması, öğrenci ve velilerinin ortaokul sonrası eğitim planlamaları sürecinde meslekler hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaşması amaçlanıyor. Bu ortaokullarda eğitim alacak öğrencilerin beceri ve yeteneklerinin daha erken yaşlarda keşfedilip yetenekleri doğrultusunda uygun eğitim sürecinin planlanması hedefleniyor. Okulumuz bünyesinde Mesleki Ortaokul açılacaktır" ifadelerine yer verildi.

12210432-gazi2.jpg

BU YIL HİZMETE GİRECEK

Bu yıl eğitim vermeye başlayacak olan Türkiye’nin ilk “Mesleki Ortaokulları”, içlerinde Konya’nın da bulunduğu 4 ilde açılacak. “Beceri Geliştirme Programı” adı altında yaz tatilinde zanaat atölyesi olarak adlandırılan kurslara meslek liselerinden öğrenciler gidiyordu. Bu sürece katkı sağlanması amacıyla Türkiye’de ilk defa ortaokulda eğitim gören öğrencilere yönelik “Mesleki Ortaokullar” açılacak. Bu okullar Konya, Bursa, Burdur ve Sivas’ta eğitim verecek.

İŞTE 4 İLDE AÇILACAK OKULLAR

Bursa Hacı Sevim Yıldız-2 MTAL, Konya Gazi MTAL, Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL ve Burdur Emekevler Şehit Rıza Çevik MTAL bünyesinde ilk mesleki ortaokullar açılacak.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.