Konya'daki YRP'li belediye ekmeğe zam yaptı

Konya'daki YRP'li belediye ekmeğe zam yaptı

Konya'da ekmeğe gelen zammın ardından ilçelerde de ekmek zamları sürüyor. Bu kapsamda CHP'li belediyenin ardından YRP'li belediyede ekmeğe zam yaptı.

Konya'da ekmek 7 liradan 9 liraya çıkmıştı. Bu kararın ardından ucuz ekmek satışı yapan Konya Büyükşehir'e ait Fenni Fırın ve Karatay Belediyesi'ne ait ekmek büfelerinde fiyatlar 5 liradan 7 liraya yükselmişti. Şehirde yapılan zamlarından ardından CHP'li Seydişehir Belediyesi ekmeği 6 liradan 7 liraya yükselmişti. Bir zamda Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Çumra Belediyesi'nden geldi. İlçede uzun zamandır 7 liradan satılan ekmek dün akşam gelen zammın ardından 9 liraya yükseldi.
ÇİFTÇİLER SİTEM ETTİLER
Çumra ilçesinde büfe ve fırın fiyatlarını gören çiftçiler büyük şaşkınlık yaşayarak sitem etti. BBN Haber'e açıklamalarda bulunan çiftçiler, "Buğdayın yüzde 90'ı buradan gidiyor. Tarım dediğin zaman akla ilk Çumra gelir. Bizim anlamadığımız ekmeklik buğdayda çok afaki bir fiyat artışı yaşanmadı. 11 lira olarak açıklanan fiyatlara emin olun kimse uymuyor. TMO ödemesini beklemeyen çiftçiler gidip tüccarlara 5 ila 6 lira arasında mahsullerini satıyor. Biz bu kadar para kazanmıyorken, buğdayda fiyatlar bu kadar yükselmiyorken, ekmeğe ne dediler de zam yaptılar aklımız almıyor" ifadelerine yer verdiler.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum