Konya’dan yerli kule vinç hamlesi. Türkiye'de ilk
Türkiye’nin ithalata bağımlı olduğu inşaat sektöründe önemli bir başarıya imza atan ARNİKON Mühendislik, Konya’da yüzde 100 yerli imkanlarla seri üretimine geçtiği kule vinci tanıttı. Üretimi İnnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen KULEKON, ülke ekonomisine katkı sunarken ithalat bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Tanıtım programına iş dünyasından önemli isimler katıldı.
İLK YERLİ KULE VİNÇ: KULEKON
ARNİKON Mühendislik, Devlet-üniversite-sanayi işbirliği modeliyle geliştirdiği KULEKON ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Şirket, 2022’de asansör boşluğunda yükselme özelliğine sahip bu vinci dünyaya tanıtmıştı. ARNİKON’un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sami Avcılar, firmanın 2014’te gezer vinç üretimi ile başlayan yolculuğunun bu başarılarla taçlandığını belirtti. Üretim aşaması başarıyla tamamlanan yeni kule vincin, 8-10 aylık test süreçlerini de başarıyla geçtiğini vurgulayan Avcılar, “Türkiye’nin yüzde 90 oranında ithal ettiği kule vinçlere yerli bir alternatif geliştirdik” dedi.
EKONOMİK KATKI HEDEFLENİYOR
Programda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın sanayi gücüne dikkat çekti ve yerli üretim projelerine verdikleri desteği dile getirdi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise Konyalı müteahhitlere yerli kule vincin tercih edilmesi çağrısında bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar ise KULEKON’un mühendislik başarısına ve ödül kazanmasına dikkat çekti.
ARNİKON’un CEO’su Bayram Ayçiçek ise programda yaptığı sunumda, KULEKON’un teknik detaylarını paylaştı. Tanıtım etkinliği, Konyalı üç müteahhitin siparişleriyle sona erdi.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.