Konyalı eski vekilin oğlu 49 günün ardından hakim karşısına çıkacak

Ananesini tabancayla öldürdükten sonra tutuklanan eski Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, 49 gün sonra kasten adam öldürme suçundan hakim karşısına çıkacak.
Konyalı eski vekilin oğlu 49 günün ardından hakim karşısına çıkacak

Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner'i (80) tabancayla öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener (42) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şener, 24 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Olayın Detayları

Olay, 31 Temmuz'da Ankara'nın Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bedirhan Şener, babası Abdüllatif Şener, annesi Berrin Şener ve anneannesi Leyla Çetiner’i ziyaret eden aile üyelerine kapıyı açar açmaz tabancayla ateş etti. Olay sırasında Leyla Çetiner hayatını kaybetti. Polis tarafından gözaltına alınan Bedirhan Şener, yargı sürecinin başlamasıyla birlikte adli kontrol altında tutuldu ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Psikolojik rahatsızlığı yok raporu

Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde gözlem altına alınan Bedirhan Şener hakkında hazırlanan raporda, cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı veya zayıflığı olmadığı belirtildi. Raporda, Şener’in işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği ifade edildi. Bu rapor doğrultusunda 29 Ağustos'ta tutuklandı.

Ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bedirhan Şener’in “üst soya karşı kasten öldürme”, “üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs” ve “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 24 Ekim’de başlayacak duruşmada Şener, hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.