Konyalı esnaftan sitem dolu sözler: 5 lira için vatandaşı kandırmayın

Konyalı esnaftan sitem dolu sözler: 5 lira için vatandaşı kandırmayın

Konyalı restoran işletmecisi esnaf son zamanlardaki gıda üzerinde oyunlara sitem ederek, "İşletmeler üç kuruş karı Allah korkusuna değişmiş, 5 lira fazla para kazanabilmek için alenen insanları kandırıyorlar. Hoş, insanlar da kanıyor" dedi.

Konya'da 21 yıldır aynı lezzeti vatandaşlara sunan Özel Ciğerci kaliteden ödün vermiyor. İşletme sahibi Mehmet Eşmekaya ise gıda üzerinde oyun oynayan firmalara veryansın etti.

ALLAH KORKUSUNA DEĞİŞMİŞ

İşletme sahibi Eşmekaya, "Son dönemde sektörümüzden, özellikle de il dışından, çok farklı istihbaratlar alıyorum. İşletmeler üç kuruş karı Allah korkusuna değişmiş, 5 lira fazla para kazanabilmek için alenen insanları kandırıyorlar. Hoş, insanlar da kanıyor. Örneğin, İstanbul’dan bir meslektaşımızın videosunu izlemişsinizdir, işletmeler hindi etini çeşitli marinasyonlara tabi tutarak kuzu eti adı altında satıyorlarmış.

mehmet-esmekaya-ozel-cigerci.jpeg

Yani ben bizim sektördeki işletmelerin hayvanın yüreğini ciğer diye, dana ciğerini kuzu ciğeri diye satmalarına tahammül edemezken bunu duyduğumda şok olmuştum. Malumunuz, son 4 yıldır ülke olarak çok ciddi imtihanlardan geçiyoruz. Pandeminin yaralarını sarmaya çalışırken 2023 yılında yaşadığımız büyük deprem, diğer yandan bütün bu olumsuzluklar içerisinde bölgemizde patlak veren savaşlarla birlikte ülke olarak ekonomimiz maalesef çökme noktasına geldi. Her birimizin beklentilerinin çok çok üzerinde zuhur bulan enflasyonla birlikte birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de maalesef hacim daralması meydana geldi. Fakat bana göre insanları aldatmanın, insanların sağlığıyla oynamanın hiçbir haklı sebebi olamaz" dedi.

HADİSİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜ UNUTMUŞLAR

Efendimiz Hz. Muhammed'in hadisi şerifinden örnek veren Mehmet Eşmekaya, "Üzülerek görüyorum ki işletme sahipleri,kâinatın efendisi Hz. Muhammed (as)’ın “hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalışın” hadisinin ilk bölümünü beyinlerine kazımışlar ikinci bölümünü de unutmuşlar! Bizlere 21 yıldır hizmet verme imkânı veren halkımıza minnetlerimi iletmeyi borç bilirim. 22.yılımızda görüşmek dileğiyle" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.