Konyalı şikayetçi! İşgali sonlandırın

Türkiye'nin bisiklet şehri olarak bilinen Konya'nın bisiklet yolları kiralanabilir scooterlar ve otomobillerin işgali altında işgali altında.
Konyalı şikayetçi! İşgali sonlandırın

Geçmişten bugüne, Konyalılar bisikleti hem bir ulaşım aracı hem de bir hobi olarak benimsemiş durumda. Ancak, işe gitmek için sabah erken saatlerde bisikletlerini kullanan Konyalılar, bisiklet yollarına bırakılan scooterlar nedeniyle ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Akıllı telefonlar üzerinden kolayca kiralanabilen bu scooterlar, gelişi güzel bir şekilde otomobillerin geçtiği caddelere, kaldırımlara ve bisiklet yollarına bırakılarak ciddi problemlere yol açıyorlar. Bu sebeplerden yalnızca bisikletlilere değil, trafikteki diğer araçlara da sorun yaratıyor. Üstelik, kasksız ve ekipmansız kullanılmaları da yaralanmalı kazalara davetiye çıkarıyor.

img-20240911-wa0011.jpg

Tek Sorun Scooterlar Değil

Ancak sorun yalnızca scooterlarla sınırlı değil. Bisiklet yollarına park eden otomobiller de bisikletlileri araç yoluna çıkmaya zorlayarak büyük tehlikelere yol açıyor. Araç sahiplerinin bisiklet yollarını otopark gibi kullanıp kullanamayacağı belirsizliğini korurken, Türkiye’nin en fazla bisiklet yoluna sahip olan Konya Belediyesi’nin bu duruma nasıl bir çözüm getireceği merak ediliyor.

whatsapp-image-2024-09-09-at-12-43-35-001.jpeg

Belediyeye Çağrı

Her sabah işe gitmek için bisiklet kullanan bir Konyalı, “Yeter artık! Evimize iş yerimize yakın diye bisiklet aldık, mağdur olduk. Bisiklet yollarında ya scooterlar var ya da arabalar. Çoğu zaman işlek caddelere çıkmak zorunda kalıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi ‘bisiklet şehriyiz’ demesini biliyor, ama bu yolları gerçekten korumalarını istiyoruz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

akckh5fuqunqdahlm5fjvteh1kmbgpy2luvhv9fm.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.