Konyalı sürücüler dikkat! Abdülhamit Han Caddesi'nin hız limiti değişti

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla bazı caddelerde hız sınırları yeniden belirlendi.
Konyalı sürücüler dikkat! Abdülhamit Han Caddesi'nin hız limiti değişti

Konya’da bazı caddelerde hız sınırları değişti. UKOME kararı çerçevesinde Selçuklu İlçesi, Sultan Abdülhamit Caddesinin Beyşehir Caddesi kesişimi ile NEÜ Tıp Fakültesi Yerleşkesi otopark sınırı arasındaki bölümünde hız limitlerinin yeniden düzenlendi.

mimb1cuxcjbxgc9f7ip1ddczdomsja0irx0rfebl.jpg

Oy birliği ile alınan karar çerçevesinde ilan edilen yeni hız düzenlenmeleri şöyle: “Sultan Abdülhamithan Caddesinde otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için hız sınırı 70 Km/Saat; otobüs, kamyon ve çekici cinsi araçlar için ise 60 km/saat olarak düzenlenmiş idi. Ancak anılan cadde üzerinde hizmet veren Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin bulunduğu bölümdeki araç hız artışının, hastane bağlantılı oluşan yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğini tehlikeye düşürdüğü tespitleri yapılmıştır.

9busqr9ggafafbmwcauyeqn3oubnjfnjntz7nztk.jpg

Bu nedenle Sultan Abdülhamit Han Caddesi üzeri Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin bulunduğu bölümde yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması amacıyla anılan caddenin Beyşehir Caddesi kesişimi ile hastanenin kuzeyinde bulunan otopark bitiş sınırı arasındaki bölümde tüm araç cinsleri için hız sınırının 50 Km/Saat olarak yeniden düzenlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum