KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3358 %0,23
48,7143 %0,44
4.908,25 % 0,48
Ara
BBN Haber MUTFAK Konyalı vatandaşlar ata tohumuna kavuşuyor

Konyalı vatandaşlar ata tohumuna kavuşuyor

Karatay Belediyesi tarafından, sağlıklı ve organik gıda üretimini daha da yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan “Karatay Ata Tohumu” projesini bu yıl da sürdürüyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 3 dk

Geçtiğimiz yıl proje kapsamında binlerce tohum paketini hem Konyalılara hem de Türkiye’nin farklı yerlerindeki vatandaşlara ulaştıran Karatay Belediyesi bu yıl da “Yanıbaşımda Karatay” uygulaması üzerinden başvurusunu yapan herkese yüzlerce yıllık geçmişe sahip ve genetiği değiştirilmemiş ata tohumlarını ücretsiz dağıtmaya başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Ata tohumlarını ulusal bir güç olarak görüyor ve atalarımızın bu kıymetli mirasını koruyup gelecek nesillerimize aktarıyoruz” dedi. Karatay Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı “Karatay Ata Tohum Projesi” bu yıl da devam ediyor. Genetiği bozulmamış ata tohumları başvuruları başladı. Projeden faydalanmak isteyenler başvurularını Karatay Belediyesi’nin “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması üzerinde bulunan “Fırsat” bölümünden yapabiliyor.

KARATAY ATA TOHUMU PROJESİ’NE BU YIL DA KONYALILARDAN BÜYÜK İLGİ

Başvurusunu tamamlayan ve barkodunu alan vatandaşlar, Karatay Belediyesi Hizmet Masası Birimi’nden barkodunu okutarak genetiği bozulmamış ata tohumlarını ücretsiz bir şekilde alabiliyor. Karatay Belediyesi’nin vatandaşlara verdiği Ata Tohumları arasında ise; köy domatesi tohumu, kıl biber tohumu, yediveren biber tohumu, köy biberi tohumu, mısır tohumu, karpuz tohumu, salatalık tohumu ve kabak tohumu yer alıyor.

ATA TOHUMU DOĞAL KOŞULLARDA YETİŞTİRİLMEK İÇİN EN UYGUN OLANI

Genetiğiyle oynanmamış, herhangi bir laboratuvar ortamında müdahaleye maruz kalarak DNA dizilimi bozulmamış, lezzet ve besin değeri yüksek olarak mahsul alınan tohumlar, doğurganlığını da kaybetmediği için çoğalabilir ve sürdürülebilir bir özelliğe sahip. Söz konusu tohumlar, profesyonel çiftçiliğin yanı sıra hobi yetiştiriciliği için de uygun bir yapıya sahiptir. Bu özelliğiyle ata tohumları, kültürel bir miras olarak nesilden nesille aktarılmanın önemi artıyor. Doğal haline müdahale edilmemesi ve katkısız besin olması, tohum üretiminin artmasına da olumlu etki sağlıyor.

ATA TOHUMLARINI GELECEK NESİLLERİMİZE KIYMETLİ BİR MİRAS OLARAK BIRAKMA HEDEFİNDEYİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hem üretimi yaygınlaştıracak hem de sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ata tohumlarını gelecek nesillere miras bırakma hedefinde olduklarının altını çizdi. Geçtiğimiz yıl başlattıkları “Karatay Ata Tohumu Projesi”ni çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak mirasçısı olduğumuz bu aziz topraklara minnet ve vefa duygusuyla geçtiğimiz yıl ilk defa başlattığımız ‘Karatay Ata Tohumu’ projemiz vatandaşlarımızdan yoğun bir talep görmüştü. Yarınlarımıza güzellik, şehrimize ve tarıma bereket katacağına inanarak geçen yıl başlattığımız anlamlı çalışmamızı bu yıl da sürdürüyoruz. Üretime ve sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ata tohumlarını gelecek nesillerimize kıymetli bir miras olarak bırakma hedefindeyiz. Ata tohumlarını ülkemiz için güçlü bir miras unsuru olarak görüyoruz ve bu amaçla da yürüttüğümüz ‘Karatay Ata Tohumu Projemize’ tüm hemşehrilerimizi katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *