Konyalı vatandaşlar hafta sonu bu mekanlara akın edecek. Sıcaklık artıyor

Dikkat sonbahar yağışları kapıda. Hafta sonu ise Konyalıları güneşli ve açık bir hava bekliyor. Piknikçiler “Konya’da piknik yapılacak yerler” aramalarını başladı bile… İşte Konya merkezde mangal yakmanın serbest olduğu parklar…
Konyalı vatandaşlar hafta sonu bu mekanlara akın edecek. Sıcaklık artıyor

Konya’da sonbahar mevsimine adım atılırken yağışlı günler öncesinde pırıl pırıl ve güneşli havaların tadını çıkarmak isteyenler hafta sonu için piknik planlamaları yapmaya başladı. Plan yapıp ailesiyle mangal keyfi yaşamak isteyen vatandaşlar alternatif piknik mekanları için de araştırmalara başladı.

1-karaaslan-hadimi-parki-1.jpg

“Konya merkezde nerede piknik yapılır?” ve “Konya kent merkezinde mangal yapılacak parklar?” sorgulamalarını yapan vatandaşlar belediyeler tarafından hayata geçirilen ve büyük ilgi gören yeşil alanları tercih ediyor.
Ankara Yolu girişinde sağlı sollu sıralanan yeşil alanlar piknik için oldukça tercih edilenler arasında. Bir tarafta şehrin en eski parkları arasında yer alan Birlik Parkı diğer yandan Türk Yıldızları Parkı hem yolcuların hem de Konyalı vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Mangal yapmanın serbest olduğu bu parklarda meşe kömürlerinden çıkan yoğun duman tabakası da ilginç görüntü oluşturuyor.

millet-bahcesi-meram-1-1.jpg

Meram’ın yeşil doğası içerisinde piknik yapmak isteyenler Kozağaç Parkı ve Dutlu Kır Millet Bahçesi’ni tercih ediyor. Karatay ilçesi de piknikçilerin akın ettiği parklara ev sahipli yapıyor. Konya’nın en büyük parkı olan Şehir Parkı, bireysel alan konsepti ile ilgi gören Karatay Piknik Bahçesi ve Karaman Yolu’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karaaslan Hadimi Parkı da piknikçilerin gözdesi.
Karatay’ın Adalet Parkı ve Olimpiyat Parkı başta olmak üzere ilçe genelinde yaygın olarak bulunan mahalle parkları ise “dumansız hava sahası” olarak mangal yakmanın yasak ancak çay eşliğinde lezzetle sofraların kurulduğu dinlence alanları oluyor.
Bunların yanı sıra Sille Baraj Parkı ve Rahmet Ormanları gibi alternatif seçenekler de yoğun geçen haftanın stresini yaşayan Konyalılara hafta sonlarında nefes aldırıyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.