Konyalı vekilden kademeli emeklilik açıklaması! Sorun çözüme kavuşacak mı?

Kademeli emeklilik nedir sorusu Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan düzenlemeden sonra sıklıkla gündeme gelmeye başlarken Konyalı vekilden büyük destek geldi.
Konyalı vekilden kademeli emeklilik açıklaması! Sorun çözüme kavuşacak mı?

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, kademeli emeklilik ile ilgili açıklama yaptı. Vekil Yüksel, "Emeklilik haktır ve mücadelenin arkasındayız; 9 Eylül 1999’dan sonra her işe giriş yılının karşısına bir yaş skalası geliyor. 2000 girişliler EYT’nin bittiği yerden 43, 2001 44, 2002 45 yaş gibi, birer yaş ve birer sene aralıklarla ileriye doğru uzanan bir kademe istiyoruz. Aynı zamanda, 1999-2008 bu sorunu yaşıyor, bizim kadememiz yok, 2008’den sonra da 65 yaşa kadar uzanan bir emeklilik sistemi istiyoruz. 1999-2008 yılı arası 4,5 milyonluk bir çalışan kitlesinden bahsediyoruz.

ali-yuksel.webp

Kademeli emeklilik gelirse her sene sisteme 300-350 bin civarı bir giriş olacak. Bunun maliyeti, bütçesi tasarruf planlarını etkileyecek bir şey değil. 2008 yıl sonrası için de 65 yaş emekliliğin mümkün olmadığını, bu yaşın da geriye çekilmesi talebimiz var. 1 gün ile 17 yıl beklemek zorunda kalan mağdurların destekçisiyiz. Kimi okul okumak zorunda kaldı çalışamadı kimi ise erken yaşta işe atılarak erken giriş sayesinde emekli oldu. Mücadelenin farkındayız ve sizlerin destekçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum