Konyalılar bu rotayı tercih ediyor, seyahat süresi kısalıyor

Konyalılar bu rotayı tercih ediyor, seyahat süresi kısalıyor
Konya şehirler arası ulaşımda adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Yeni tünelleri açılması ile birlikte seyahat süresi kısalıyor

Konyalı tatilciler Antalya ve Alanya bölgelerini tercih ediyor. Konya üzerinden Antalya'ya ulaşmak isteyen vatandaşlar da artık Beyşehir güzergahını kullanıyor.

Konya'dan, Antalya'ya seyahat edecek sürücüler için bir alternatif rota da Beyşehir üzerinden gitmektir. Beyşehir yolunu tercih eden sürücüler, Antalya üzerinden Konya'ya olan mesafeyi 268 kilometreye indirdiler. Bu güzergahı tercih eden sürücülerin yaklaşık olarak 3 saatlik bir yolculuk yapıyor.

images-4.jpeg

DEMİRKAPI TÜNELİ KATKI SAĞLADI

Tünel, Antalya kent merkezinden Konya istikametine Akseki yolu üzerinden seyahat eden sürücüler için yaklaşık 30 kilometrelik bir kısaltma sağlar. Beyşehir yolunu tercih eden sürücüler için ise kat edilen mesafede bir değişiklik olmaz.

images-3.jpeg

Bu nedenle, Demirkapı Tüneli, seyahat süresini kısaltmak isteyen sürücüler için önemli bir avantaj sağlıyor. Demirkapı Tüneli Yıllık 34 milyon TL’lik akaryakıt tasarrufu ve seyahat süresinden kaynaklanan ekonomik avantajlar elde edilmiştir. Bu, sürdürülebilir bir ulaşım modeline katkı sağlamaktadır.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum