Konyalılar etliekmeği kaç liraya mâl ediyor?

Konyalılar etliekmeği kaç liraya mâl ediyor?
Restorana gidip doyana kadar etliekmek yemek artık neredeyse hayal oldu. Konyalılar lokantada etliekmeğe 180 TL vermek yerine farklı yollarla etliekmeği bu fiyatların üçte birine mâl edebiliyor

Konya Lokantacılar Odası tarafından belirlenen tarifeye göre Konya’da etliekmeğin liste fiyatı 180 TL olarak belirlenirken Konyalılar artan maliyetlere rağmen geleneksel lezzetini bunun üçte birine mâl ediyor. Şehirde 60 liradan 180 liraya kadar değişen fiyatlarda etliekmek satışı yapılıyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle restorana gidip doyana kadar etliekmek yiyememekten şikayetçi. Ancak Konya’da ucuz etliekmek yemenin çeşitli yolları var.

KADINLAR PAZARI YÖNTEMİ
Bunlardan ilki Kadınlar Pazarı bölgesinden alınacak tavuk taşlık ve büyükbaş hayvan içyağından karışım ucuz kıymadan elde edilecek içle yapılacak etliekmek. Hijyen ve kalite problemi olan bu etlerden yapılacak etliekmek çok çok ucuza mal edilecektir ama lezzet sorunu kaçınılmaz olacak.

etliekmek.jpg

İkinci yol ise standardı düşük mahalle fırınları. Bazı fırınlar etliekmeği 60 TL’den satıyor. Hem sürümden kazanmak hem de düşük maliyetli girdiler nedeniyle etliekmek piyasa ortalamasının altında satılıyor. Üçüncü olarak etliekmek içini mahalle kasapları ya da marketlerden alınan etlerle evde hazırlanan içle yapılan etliekmek. Bu yöntemi seçenler genelde etliekmeği 60-70 TL bandında maliyetlendiriyor.
Zira 1 kilogram kıyma 500-600 TL bandından satılıyor. 1 kilogram sebze fiyatı ise ortalama 50 TL’den fiyatlandırılıyor. 1 etliekmeğin hamur maliyeti ise 11 TL. Tüm bunlar göz önüne alındığında 100 gram et + 100 gram sebze ve hamurdan oluşacak en düşük maliyet 66 TL’yi buluyor. Etin kalite ve fiyatına göre bu rakam 70-71 TL’yi görüyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum