Konyalılar hafta sonunda Polka yemeye akın etti. Bu lezzet çok sevildi
Konya’da kafe ve restoran işletmeciliğince çığır açan ve Konyalılara yeni lezzetleri tattırmaya devam eden KAFEM’in menüsünde yer alan Polonya’nın meşhur pastası Polka, en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Özellikle tatlı krizindeki müşterilerin vazgeçilmezi olan Polka lezzetiyle olduğu kadar fiyatıyla da dikkat çekiyor.
KIRMIZI MEYVELER KULLANILIYOR
En belirgin özelliklerinden biri, üzerinde yer alan file bademlerle kaplanmış dış yüzeyi ve içerisindeki taze meyvelerle dolu katmanları olan Polka, geleneksel tatları modern bir dokunuşla bir araya getiriyor. Polka Pastasının temeli, 18. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkan pate a choux hamurudur. Bu hamur, su, tereyağı, un ve yumurtadan yapılır ve içi boş, çıtır bir dokuya sahiptir. Polka Pastasında, bu hamur siyah kadife kek ile doldurulur. Siyah kadife kek, kakao, sirke ve kabartma tozuyla yapılan, yumuşak ve yoğun bir yapıya sahip bir kektir.
Polka Pastasının lezzetini tamamlayan bir diğer unsur ise çikolata sosudur. Bu sos, bitter çikolata, süt ve şekerden yapılır ve pastanın üzerine dökülür. Son olarak, pastanın üzerine meyve parçaları eklenir. Meyve olarak genellikle çilek, kiraz veya böğürtlen kullanılır.
LEZZET YOLCULUĞUNA ÇIKARIYOR
Polka Pastası, her dilimde nostaljik bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Pastanın içindeki siyah kadife kek, çocukluğunuzda yediğiniz çikolatalı kekleri hatırlatırken dolgun kreması, pastaya annelerin yaptığı ev yapımı krema tadını veriyor. Ve özel vanilya aroması, Polka’ya geçmişten gelen bir lezzet katmakta.
Özel anlara değer katmak için ideal bir seçenek olan Polka, doğum günü partileri, aile buluşmaları veya özel kutlamalar için de mükemmel bir tercih oluyor.
Çikolatalı Polka için 145.00 TL, Fındıklı Polka için 135.00 TL ve Lotuslu Polka için 135 TL ödeyerek KAFEM’lerin eşsiz lezzeti Polka ile tanışmak mümkün.
Kaynak:Mustafa KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.