Konyalılar polisliği deneyimleyecek! Pek çok şey uygulamalı gösterilecek

Konyalılar polisliği deneyimleyecek! Pek çok şey uygulamalı gösterilecek
Konya Bilim Merkezi'nde, Adli Bilim Günü kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek.

Konya, 21-22 Eylül tarihlerinde Adli Bilim Günü kapsamında heyecan verici etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikler, her iki gün boyunca 11.00 ile 17.45 saatleri arasında katılımcılarla buluşacak.

Adli bilim meraklılarını bir araya getirecek olan etkinliklerde, polislerin tanık ifadeleriyle oluşturduğu robot resim uygulamaları ve gizli yazıları açığa çıkarma teknikleri gibi ilginç ve öğretici faaliyetler yer alacak. Katılımcılar, adli bilimlerin nasıl işlediğini yakından deneyimleme fırsatı bulacaklar.

adli.jpg

Polisin olay yeri inceleme tekniklerinin gösterileceği etkinlikler, özellikle gençlerin bilimsel düşünceye olan ilgisini artırmayı ve adli bilimler hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bilim ve teknolojinin suç çözümündeki önemini gözler önüne seren bu etkinlikler, adli bilimlere ilgi duyan herkes için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Konya Bilim Merkezi, bilim ve adaletin buluştuğu bu eşsiz deneyime ev sahipliği yaparken, etkinliklerin katılımcılara hem eğitici hem de ilgi çekici anlar yaşatması bekleniyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum