Konyalılar şimdi ne yapacak? Barajlar tek tek kuruyor, su sıkıntısı başlıyor

Konya barajlarında kırmızı alarm! Doluluk oranları dibi gördü
Konyalılar şimdi ne yapacak? Barajlar tek tek kuruyor, su sıkıntısı başlıyor

Konya bulunan barajlarda doluluk oranları yüzde 20’li seviyelere geriledi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen uyarının ardından Konyalılar gözleri barajlardaki su oranına dikti. Su miktarları son 5 yılın en düşük seviyesine inerken, Konya’nın içme suyu kaynaklarının tehdit altında olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Konya’nın Meram ilçesinde yer alan Altınapa Barajı ve Hadim ilçesinde yer alan Bağbaşı Barajı son beş yılın en düşük su seviyesini gördü.

whatsapp-image-2024-09-08-at-13-34-06.jpeg

YÜZDE 27'Lİ SEVİYELERİ GÖRDÜ

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ), verilerine göre Altınapa Barajı’nın doluluk oranı yüzde 26, Bağbaşı Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 27’li seviyeleri gördü. Su oranlarındaki bu düşüş, Konya’nın ilerleyen dönemlerde içme suyu sıkıntısı ile karşı karşıya kalabileceği endişesini doğuruyor. Su seviyesindeki bu hızlı düşüşün devam etmesi halinde, Konya’ya sadece 1 yıl yetecek kadar su kaldığı tahmin ediliyor.

YENİDEN DOLMASI TEMENNİ EDİNİYOR

Yaz aylarının tamamlanıp, sonbahara giriş yaptığımız şu günlerde, yağışların artmasıyla barajların yeniden dolması temenni ediliyor. Önümüzdeki kışın da bol yağışlı geçmesiyle birlikte, gelecek yılki yaz aylarını kuraklık endişesiyle geçirmememiz hedefleniyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum