Konyalılar tesadüf olarak gördü! Perseid görsel şölen sundu

Konya'da sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar yüksek mevkilere çıktı. Tesadüf olarak gökyüzüne bakan vatandaşlar Perseid meteor yağmurunu izledi. Binlerce kişi gökyüzüne hayranlıkla baktı
Konyalılar tesadüf olarak gördü! Perseid görsel şölen sundu

Konya'da dün akşam sıcak havayı fırsat bilen ve ferahlamak isteyen vatandaşlar, şehrin yüksek mevkilerine akın etti. Bu kapsamda Selçuklu Seyir Tepesi'ni dolduran vatandaşlar Perseid Meteor Yağmuruna tanıklık etti. Bir an olsun gözlerini gökyüzünden ayırmayan vatandaşlar yağan meteorları hayranlıkla izledi. BBN Haber'e konuşan bir grup genç, "Sıcak yaz akşamlarını biz burada geçiriyoruz. Hem serin hem yeşil hem de doğa. Selçuklu Seyir Terası hem hafta içi hem hafta sonu yoğun oluyor. Araç koyacak yer bulamıyoruz.

whatsapp-image-2024-08-04-at-10-33-03.jpeg

Bugünde biz buraya erkenden geldik ve havanın kararması ile birlikte meteor yağmurunu gördük. Bilseydik yakın çevremizi komple buraya getirirdik. Bizler etrafta sohbet eden insanları uyararak gökyüzüne bakmalarını istedik. Buradaki vatandaşlarımız bir an olsun gözlerini alamadı. Görsel şölen hepimize çok iyi geldi resmen bize akvaryum etkisi oluşturdu" ifadelerine yer verdiler.

whatsapp-image-2024-08-04-at-10-33-03-1.jpeg

PERSEİD METEOR YAĞMURU

Perseid meteor yağmuru, her yıl Temmuz sonu ve Ağustos başında gerçekleşen bir meteor yağmurudur. Bu meteor yağmuru, adını gökyüzündeki Perseus takımyıldızından alır. Meteor yağmurları, Dünya'nın bir kuyruklu yıldızın izlediği yörüngeden geçtiğinde, bu yörüngede biriken toz ve parçacıkların atmosfere girerek yanması sonucu oluşur. Perseid meteor yağmurunun kaynağı, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'dır. Bu kuyruklu yıldız, her 133 yılda bir Güneş'in etrafında döner. Swift-Tuttle, geçişi sırasında kuyruklu yıldızın etrafında bıraktığı toz ve parçacıklar, Dünya'nın yörüngesiyle kesiştiğinde meteor yağmuruna neden olur.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.