Konyalılar yakıt parasından tasarruf ediyor! Günübirlik turlara yoğun ilgi

Yakıta gelen zamların ardından gezi planlarını araçları ile yapmak yerine alternatif plan arayan Konyalı vatandaşlar çözümü günübirlik turlarda buldu.
Konyalılar yakıt parasından tasarruf ediyor! Günübirlik turlara yoğun ilgi

Konyalı vatandaşlar son yıllarda kültür, doğa ve tarih turlarıyla yeni keşiflere imza atıyor. 1000 TL’den başlayan günübirlik turlar ve 8500 TL’ye kadar uzanan yatılı turlar seyahat tutkunlarını bekliyor

Yeni yerler keşfetmek, keyifli bir gün geçirmek ve arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli anılar biriktirmek isteyenler gezi rotalarına dahil oluyor. Konyalı vatandaşlar günübirlik ya da 3-4 günlük turlara büyük ilgi gösteremeye başladı. Tur şirketleri de son dönemde artan ilgiyle birlikte yeni destinasyonlar belirleyip doğa, tarih ve kültür turlarıyla müşterilerinin beğenisini kazanıyor.

images-1.jpeg

Konya’da günübirlik turlar en yoğun olarak Kapadokya’ya gerçekleştirilirken 1000 TL ücreti olan bu turlar kapsamında Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Panorama, Göreme Panorama, ATV Safari, Avanos, Sallanan Köprü, Aşk Vadisi, Devrent Vadisi, Ürgüp ve Asmalı Konak gezileriyle unutulmaz bir gün yaşamak mümkün oluyor. Yine 1500 TL’ye Antalya’daki tarihi Düğmeli Evler ve Altınbeşik Mağaraları Turu ile Eğirdir ve Kovada Gölü Milli Parkı turları ilgi çekmekte.

Daha fazla vakti bulunanlar ve detaylı turları tercih edenler ise bölge turlarına katılıyor. Ortalama 4000-5000 TL ile Batı Karadeniz Turu, Butik Mardin Turu, Çeşme Alaçatı Şirince Efes Turu, Bursa Çanakkale Turu’na katılmak mümkün.

Bütçesi daha fazla olanlar ise ortalama 5750-6500 TL ile Butik Abant Göynük Beypazarı Turu, Hızlı Trenle Sapanca Maşukiye Ormanya Yedigöller Turu, Çanakkale Truva Bozcaada Assos Ayvalık Turu, Kuzeyden Güneye Ege Turu ve Gap Turu’nra katılıyor.

Konya çıkışlı yurt içi turlarının en pahalısı aynı zamanda en gözdesi ise 8500 TL ortalama fiyat ile Karadeniz Yaylalar ve Batum Turu (3 Gece 4 Gün) oluyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.