Konyalıların aşık olduğu mor bahçe sezon açılışı yapacak

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve 4. sezonuna hazırlanan “Karatay Lavanta Günleri” 29 Haziran 2024 tarihinde start alacak.
Konyalıların aşık olduğu mor bahçe sezon açılışı yapacak

Ünü Konya'yı aşan ve şehir dışından bir çok ziyaretçiyi ağırlayan Karatay Lavanta Bahçeleri kapılarını açıyor. Düzenlenecek etkinliğe bu yılda Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce vatandaşın katılması bekleniliyor.

e6hbrfbxoaalxvd.jpg

Karatay Lavanta Bahçesi’nin karşısında oluşturulacak etkinlik alanında iki gün boyunca el sanatlarından onlarca çeşit lavanta ürünlerine, doğal ürünlerden yiyeceğe kadar kurulan birçok stantta katılımcılar vakit geçirmesi planlanıyor. Karatay Lavanta Bahçesi 29 Haziran 2024 tarihinde ziyarete açılacak.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEYENLERİN VAZGEÇİLMEZ MEKANI

Karatay Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı ve ilçedeki tarlaları mor renge boyayan Karatay Lavanta Bahçelerinde hasat gerçekleştirildi. Bir ay boyunca yerli yabancı yüz binlerce misafirine eşsiz bir görsel şölen sunan Karatay Lavantası birtakım işlemden geçirilerek; gazoz, dondurma, sabun, krem ve lavanta yağı gibi daha birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılacak. Ziyarete açık kaldığı bir aylık süreçte Karatay Lavanta Bahçeleri’nde ve Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nde yüzbinlerce yerli ve yabancı misafiri ağırladıklarının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Lavantası’nın Konya ve Karatay için hem önemli bir marka hem de ekonomik, turistik ile kültürel bir değer olmayı sürdürdüğünü belirtti. Bir ay boyunca profesyonel fotoğrafçıların yanı sıra ve amatör fotoğraf tutkunların da uğrak noktası olan bahçede; eflatun ve morun farklı tonlarındaki lavantaları fon yapan fotoğraf severler, en güzel kareleri özel objelerle oluşturulan dekorlarla yakalamanın keyfini yaşayacaklar.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.