Konyalıların bayram öncesi akın ettiği binalar yıkılacak! Nüve tarih oluyor

Konya'da bulunan ve tarihi yapılar olarak kayda geçen Nüve, Kemerli ve Demirci iş merkezleri yıkılacak.
Konyalıların bayram öncesi akın ettiği binalar yıkılacak! Nüve tarih oluyor

Konya'da bulunan ve ticaretin merkezi olarak 40 yıla yakın bir süre hizmet veren iş merkezleri depreme dayanıksız olduğu için binalara yıkılma kararı çıktı. İş merkezlerinin altında bulunan giyim ve bujiteriye dair bir çok iş yeri bayram öncesi akına uğruyordu. Binaların yıkımının ardından çoğu esnaf yeni bir yere dükkan açmayacaklarını beyan etti. Konya Olay'ın daha önce duyurduğu binalar önümüzdeki aylar içerisinde yıkılarak tarihe karışacağı belirtildi.

konyanin-muhtesem-uclu-eski-gunlerini-ariyor-003.jpg

HAVA PARASI ALINIYORDU

Gazetemize açıklamalarda bulunan Nüve ve Demirci iş merkezi esnafları bu dükkanlara zor sahip olduklarını belirterek, "Biz buraya gelmeden önce hava parası adı altında dükkan sahiplerine ve çıkan esnaflara çok fahiş fiyatlar ödedik. Bir çoğumuz burada 15 ila 20 yıllık esnaf bu bina zaten tarihi bina. Daha önce yıkılan Konya Büyükşehir Belediyesi binası ile yapıları hemen hemene aynı. Yıkım kararı geldi. Bazı esnaflarımız çeşitli bölgelerde iş yeri açma planları var" dedi.

ESNAF MAHKEMEYE VERECEK

Belgeyi eline alan esnaflar sitem ederek, "Bizler hukuk sürecine başvuru yapacağız. Biz buraları ne fahiş fiyatlar ödeyerek aldık. Hava parası diye ocak söndürdüler. Bize 3 ay süre tanıdılar. 2025'in ilk ayı içerisine kadar çıkın dediler. Biz emek verdik buralara çıkmak istemiyoruz. Gitsinler depreme dayanaklı hale getirsinler burayı. Biz buralara çok zor sahip olduk şimdi nerede dükkan açıp yeniden müşteri toparlayalım" ifadelerine yer verdiler.

İŞTE TEBLİGATLAR

mesaj-1.jpg

mesaj-2.jpg

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum