Konya'nın 2 milyarlık dev yatırımı 6 yılda bitti

Konya'nın 2 milyarlık dev yatırımı 6 yılda bitti
Konya tarihinin tek seferde yapılan en büyük ihalelerinden birisi olan 8 milyon metrekarelik Yeni Cephanelik Projesi, ekonomik ve diğer olumsuzluklara rağmen 2 milyar lira harcanarak 6 yıl gibi kısa sürede tamamlandı

2 milyar liralık bedeliyle Konya tarihinin en büyük ihale ve yatırımlarından birisi olan Yeni Cephanelik Projesi rekor sürede tamamlandı. Sille’de 1 milyon 670 bin metrekarelik alanda Milli Savunma Bakanlığı’na ait cephanelik alanının 4 Mayıs 2018’de imzalanan protokol ile Konya Büyükşehir’e devredilmesi ve MSB’ye Çumra’da yeni bir cephanelik sahasının inşasını kapsayan proje tam 6 yılda tamamlandı.

cephanelik-1.jpg

NATO STANDARTLARINDA TESİS

Şehrimizin Kuzey Batısı Sille’de 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı Cephaneliğini Çumra'daki yeni yerine taşıma projesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni tip mühimmatını depolayabileceği standartta modern bir tesis, 8 milyon metrekare arsa üzerine inşa edildi. NATO standartlarına uygun, akıllı mühimmat olarak da Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak modern karargâh binaları ve mühimmat depoları inşa edildi.

SİLLE, BELEDİYEYE GEÇİYOR

Büyükşehir tarihinde yapılan en büyük bütçeli iş olma özelliğini de taşıyan Yeni Cephanelik Projesi, yer tahsis ve ihale süreçleri, iklimsel ve çevre koşulları, ülkemizi derinden etkileyen deprem gibi doğal afetler ve ekonomik sıkıntılara rağmen tam 6 yılda tamamlandı. Cephane taşımada da son aşamaya gelinirken Sille’deki mevcut alan yeni proje için önümüzdeki günlerde Konya Büyükşehir’e teslim edilecek.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum