Konya’nın asırlık lezzetleri artık lüks. Menülerde fiyatlar kaldırıldı
Yüksek enflasyon ve serbest piyasa ekonomisindeki fahiş fiyat politikası anlayışı Konya Mutfağını vurdu. Konya’nın geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve “Konya Mutfağı” deyince ilk akla gelen yemekler resmen lüks oldu. Restoranlar zam yarışında hız kesmezken bir dönem kurtarıcı olarak yaptırılması en kolay yemekler arasında yer alan etliekmeğin fiyatı bile uçtu.
BIÇAKARASI 320 TL'YE KADAR ÇIKIYOR
Restoranlarda etliekmek fiyatları 210 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, “bıçakarası” diye tabir edilen kuşbaşı etten yapılan pidenin fiyatı ise 320 liraya kadar çıkıyor.
Yine Konya Mutfağı’nın vazgeçilmezlerinden Furun Kebabı da kilosu 3500 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 100 gramdan başlayan porsiyonlara 350 TL ödenirken geleneksel restoran yemeklerinden tirit ise 350-500 TL arasında fiyatlandırılıyor. Konya’nın ünü sınırları aşan lezzetli çorbası bamya ise ortalama 200 TL’den satılıyor. 300 TL’ye kadar bamya çorbası satan işletmeler bulunuyor.
RESTORANLAR MENÜ FİYATLARINI KAPATTI
Öte yandan günden güne artan ve kamuoyu tarafından büyük tepki ile karşılanan fiyatların ardından işletmeler sosyal medya ve kurumsal web sitelerinde yer alan menü listelerini fiyat yazmadan vermeye başladı. Birçok işletmenin fiyatlarını gizlediği gözlemlenirken gelinen noktada fahiş fiyat politikalarının Konya Mutfağı’na ve bu özel mutfağın daha geniş kitlelere ulaşması yolundaki en büyük engel olduğu vurgulanıyor.
Kaynak:Olcay Kurt
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.