Konya'nın bu ilçelerine yağış uyarısı geldi! Geçişler olabilir

Konya'nın bu ilçelerine yağış uyarısı geldi! Geçişler olabilir
Yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağış uyarısı geldi.

Yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Eskişehir ile zamanla Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
KONYA'DA BU HATLARDA YAĞIŞ BEKLENİYOR
Konya'nın amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir ise, "Çeltik, Tuzlukçu, Akşehir, Yunak ve Doğanhisar'da yağış geçişleri görülebilir. Batı Anadolu'da ve iç ege de potansiyel iyi duruyor. Ucundan yukarıdaki ilçelerimizde nasiplenecek gibi duruyor. İlave olarak ihtimal düşükte olsa Hüyük ve Beyşehir hattında da geçişler olabilir" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.