Konya'nın bu ilçesinde afetlere karşı hazırlık yapıldı

Konya'nın bu ilçesinde afetlere karşı hazırlık yapıldı

Seydişehir Kaymakamlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Seydişehir Belediyesi organizasyonunda Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimi verildi.

Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimi programı çerçevesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli eğitmenler aracılığıyla İtfaiye Müdürlüğüne bağlı olarak Seydişehir genelinde görev yapan MEB, Belediye personeli ve İtfaiye mensuplarına yönelik “Kentsel Arama Kurtarma Temel Eğitimi” gerçekleştirildi. Seydişehir Kuğulu Park'ta Eğitimleri takip eden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu çalışmalar ve eğitim hakkında bilgi aldı.

1-3.jpg

Seydişehir Kuğulu Tabiat Parkında Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Daire Başkanı Cevdet İşbitirici koordinasyonunda gerçekleştirilen Eğitim Amiri İbrahim Navruz ve Eğitmen Emre Yılmaz tarafından verilen eğitime Seydişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli, Seydişehir Belediyesi Personelleri katıldı. Başkan Ustaoğlu, "İlçemizde görev yapan personelin eğitimlerle daha donanımlı hale getirilmesini hedefliyoruz. Eğitimler kapsamında, yangınlara, trafik kazalarına, kimyasal ve biyolojik olaylara, asansör kazalarına, kentsel arama, kırsal arama, enkaz altında arama, kurtarma gibi birçok konuda detaylı bilgi veriliyor. Eğitimin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Bir hafta süren eğitimde katılım sağlayanlara Söndürme Maddeleri ve Ekipmanları, Yangına Müdahale Esasları, Temel İlkyardım Bilgisi, Kurtarma Ekipmanları ve Kullanım Teknikleri, Trafik Kazalarına Müdahale, Yangın Önleme Tedbirleri, Olay Yeri Yönetimi ve Belediyelerde Afet Yönetimi konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.