Konya'nın bu ilçesinde hayvan barınağı hızla yükseliyor! Doğaya tekrar salınacak

Konya'nın bu ilçesinde hayvan barınağı hızla yükseliyor! Doğaya tekrar salınacak

Konya'nın bu ilçesinde ihtiyacını karşılayacak Yeni Hayvan Barınağı yapım çalışmaları hızla sürüyor. Yapımın ardından sokak hayvanları, bakımlarını ve tedavilerini yapılıp vatandaşlara zarar vermeyecek şekilde doğal ortamlarına tekrar kavuşacak.

Konya'da sokak hayvanları için barınaklar hızla yükseliyor. Barınaklarının oldukça kısıtlı olduğunu bildiklerini ve göreve geldikleri ilk andan itibaren Ereğli’nin ihtiyacını karşılayacak Yeni Hayvan Barınağı yapım çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, en kısa zamanda Yeni Hayvan Barınağı’nın yapımını tamamlayarak sokak hayvanlarının bakımlarını ve tedavilerini yapıp vatandaşlara zarar vermeyecek şekilde doğal ortamlarına kavuşturacaklarını ifade etti.

ea32655a-1bb0-4580-b8d1-c96204fb1455-001.jpg

ÇOCUKLAR BARINAĞI ZİYARET ETTİ

Konya'da 04 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle ERL Koleji Anaokulu ve Masal Akademi Kreş öğrencileri Belediye Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Ziyaret programına Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar da katılarak çocuklarla bir araya geldi. Hayvanları korumanın önemine vurgu yapan Başkan Akpınar: “04 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle Hayvan Barınağımızı ziyaret programı düzenleyen eğitim kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı burada görmekten, gözlerindeki sevgi ve heyecanı hissetmekten dolayı da çok mutluyum. Bu konuda duyarlı bir nesil yetiştirmek çok önemlidir. Sokak hayvanları konusunda bizler de çok hassasız. Belediye olarak sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçlarını beslenme odaklarına rutin olarak bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.