Konya'nın bu mahallesinde başıboş köpekler kol geziyor

Konya'da başıboş köpek sorunu boy göstermeye devam ediyor. Meram ilçesinde bulunan pazar yerinde vatandaşlar rahat adım atamıyor...
Konya'nın bu mahallesinde başıboş köpekler kol geziyor

Meram İlçe Belediyesi, Çeçenistan Caddesi üzerinde Cuma günleri kurulan Hacı İsa Efendi Semt Pazarı, Çakılharmanlar Caddesi yanı başında bulunan pazar yerinde köpek sürüsü kol geziyor. Cuma günü kurulan pazarın ardından boş kalan bu yer köpeklerin mekanı oldu.

GÜNLÜK DÜZENLİ SALDIRIYORLAR

Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle sakinlerinden Betül T., başıboş köpek sorunun çözülmesini isteyerek, "Biz mahallemizde rahat gezemiyoruz. Her gün düzenli olarak işe gitmek için sabah 07:00'de evden çıkıyorum, pazar yerine ulaştığım zaman köpekler hırçın bir tavırla saldırıyorlar. Komşularımız da bu konudan çokça şikayetçi. Araba olmadan bu pazarın içerisinden geçmek imkansız. Gündüzleri inşaat sahasının oluşturduğu boş araziye giden köpekler havanın serinlemesi ile birlikte tekrardan pazar yerinde boy gösteriyor" dedi.

10 İLA 15 ARASINDA KÖPEK VAR, KORKUYORUZ

Can güvenliği ile ilgili problem yaşadıklarını dile getiren Betül T., "Bu pazar alanı yeni kuruldu. Bu köpekler buraya nereden geldi bilmiyoruz. Gerçekten can güvenliğimiz yok, tamam hayvanlar aç besleyenlerimiz var komşularımız ile birlikte biz de katkı sağlıyoruz hayvanlara ama hoş bir durum değil. Biz korkuyoruz. Belediye ekiplerinden konuyla ilgili acil çözüm bekliyoruz. Barınaklar köpekler için güvenli bir yerdir. Bir kaç tane dolaşan köpeklere sözüm yok onlar genelde saldırmıyor ama bu şekilde sürü halinde dolaşan köpekler birbirinden güç alıp üzerimize geliyor. Lütfen sorunumuza çare bulun" diyerek ekiplerden yardım istedi.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum