Konya'nın bu tarihine dev yatırım! 1 milyon turist ağırlanacak

Konya'da şehre büyük değer katacak projede çalışmalar tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Konya'nın 5 bin yıllık tarihi olan Sille, yeni çalışmalar ile birlikte yıllık 1 milyon turistin uğrak noktası olmayı hedefliyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf'ı ziyaret etti. Ziyarette Selçuklu'daki hizmetlerden bahseden Başkan Pekyatırmacı, Konya'ya her anlamda değer kattıklarını ifade etti.

SANAT AKADEMİSİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf'ı ziyaret etti. Ziyarette Selçuklu ilçesi hakkında bilgiler veren Başkan Pekyatırmacı, yeni dönem projelerinin devam edeceğini belirterek, "Selçuklu olarak bir çok hizmeti vatandaşlarımıza sunduk. Bunlardan en önemlisi gençlere verdiğimiz değer. Selçuklu Sanat Akademisi gençlerimiz tarafından çok ilgi görüyor. Hem sanata hem de öğrenciye yönelik çalışmalarımız katlanarak devam edecek" dedi.

img-8556.jpg

DOKTORLARIN TALEBİ CEVAP BULDU

Konya'da tarihi bir çok hayata geçirdiklerini belirten Başkan Pekyatırmacı, "Konya'da görev yapan doktorlarımızın talepleri doğrultusunda Selçuklu Belediyesi olarak, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğinde Yazır Mahallesi’nde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Bunun yanı sıra Toplumun temel taşı olan aile kurumunun yapısını güçlendirmeyi hedefleyerek kurulan Selçuklu Aile Gelişim Merkezinden çok sayıda vatandaş faydalanıyor" ifadelerine yer verdi.

SİLLE'YE 1 MİLYON TURİST HEDEFİ

Tarihi 5 bin yıllık olan Sille için önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Başkan Pekyatırmacı, "Çalışma alanımız içerisinde tarihi ve kültürel değerleriyle Sille önemli yer tutuyor. Çünkü Sille bizim gözbebeğimiz ve buradaki turizmin gelişmesi noktasında hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projesi ile bölgemizde bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizi korumak ve en güzel şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde Sille, Konya’nın cazibe merkezi haline geldi ve gelmeye devam edecek. Çalışmalarının ardından Sille'ye yıllık gelen turist sayısını 1 milyon olarak hedefliyoruz. Bu proje ile hem Konya'nın tarihi hem de Sille'nin kültürünü tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmış olacağız. Bununla birlikte yapımı devam eden birçok projemiz var. Tamamlandığında Selçuklumuz şehre büyük değer katacak" şeklinde görüş belirtti.

SPORA YATIRIM SÜRÜYOR

Gençleri geleceğe hazırladıklarını belirten Başkan Pekyatırmacı, "Spora ve gençliğe verdiğimiz önem Türkiye'ye örnek oluyor. Hayata geçireceğimiz Türkiye’nin ilk yeşil sertifikasına sahip olacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni Konya’ya kazandırıyoruz. hem şehrimizin ve ülkemizin spor altyapısına değer katacak önemli bir yatırımın daha inşasını hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu yatırımımız geleceğimiz olan gençler ve çocuklarımız için büyük önem taşıyan bir tesis olacak. Bu anlamda tesisimiz gençlerimize aynı anda toplam 18 farklı spor branşında spor yapma imkanı sağlayacak. Sporcu merkezimiz tamamlandığında günde en az bin 200 ila bin 500 arasında sporcumuza hizmet sunacak" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum