Konya'nın en büyük eksiği: Kent Lokantası

Bir çok şehirde uygulanan ve cazip fiyatlarla vatandaşa yemek hizmeti sunan kent lokantaları Konya'ya kazandırılacak mı?
Konya'nın en büyük eksiği: Kent Lokantası

Başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde bulunan kent lokantası için Konya Büyükşehir Belediyesi harekete geçecek mi? Yüksek enflasyondan şikayet eden Konyalı vatandaşlar özellikle emekli kesim kent lokantası isteklerini sosyal medyadan taleplerini iletiyor. Son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde "Haydi Sofraya" adıyla kent lokantası konseptli yemek hizmeti verilmeye başlandı. Lokantada İBB'nin yaptığı gibi dört çeşit yemek 40 liraya halka sunuluyor.
KONYA'DAKİ BELEDİYELER KAFE SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ OLDU
Büyükşehir Belediyesi başta Kafem markası olmak üzere, Kırkikindi, Palize, Fera, Osmanlı Kahvesi gibi markalarla yeme içme sektöründe büyük bir öneme sahip oldu. Ancak birbirinden lüks bu mekanlarda fiyatlar beklentilerin çok üstünde. Merkez ilçe belediyelerinden Karatay Belediyesi sayıları 7’ye yükselen Kafe Karatay ile Meram Belediyesi 7 ayrı noktadaki Kafe Meram ile Selçuklu Belediyesi ise Seyir Kafe ve Nefes Kafe markaları ile hizmet sektöründe yer alıyor.
KONYALI VATANDAŞLAR BEKLİYOR
Konyalı vatandaşlar ise İBB’nin Kent Lokantaları örneğini göstererek belediyelerin kar amacı gütmeden kafe ve restoranlarda vatandaşın bütçesini düşünen ve serbest piyasadaki yüksek rakamları kontrol altına alacak bir anlayışla hizmet vermesini bekliyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum