Konya’nın geleceği Hoşkubbe ile şekilleniyor. Karatay’ın yüzü değişiyor

Konya’nın geleceği Hoşkubbe ile şekilleniyor. Karatay’ın yüzü değişiyor

Karatay Belediyesi, çocuklara ve gençlere yönelik projelerle Konya'nın sosyal yapısını güçlendirmeyi sürdürüyor.

Karatay Belediyesi, geleceğin teminatı olan çocuklara ve gençlere yönelik projelerle Konya'nın sosyal yapısını güçlendirmeye devam ediyor. “HOŞKUBBE” adı verilen yeni proje, eğitim ve kültür alanında önemli bir merkez olma özelliği taşıyacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu özel mekanın açılışına gün sayıldığını belirterek, “Kütüphaneler, bilgi hazineleridir. Bu hazineleri zenginleştirerek çocuklarımızla buluşturacağız. Okumayı ve araştırmayı seven bir neslin yetişmesi için bu tür modern mekanların önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

hoskubbe-konya.jpeg

Karatay Belediyesi, eğitim çağındaki çocuklar ve gençler için büyük bir çaba sarf ederek, 12 bin 930 metrekarelik alanda konumlandırılan HOŞKUBBE projesini tamamladı. Bu projede, ders çalışma ve kaynak kitaplara kolay erişim imkanı sunan Kubbealtı Kütüphanesi bulunuyor. Ayrıca, sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği alanlar, iki kütüphane ve bir okuma salonu da mevcut. HOŞKUBBE, yalnızca çocuklar ve gençler için değil, tüm vatandaşlar için hizmet verecek.

karatay-belediyesi-hoskubbe.jpeg

EĞİTİM VE KÜLTÜRE YATIRIM: HOŞKUBBE
HOŞKUBBE içerisinde, 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş grubu için çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe de yer alıyor. Karatay’ın bir şubesinin de bulunduğu bu proje, Konyalılarla buluşmak için gün sayıyor. Başkan Hasan Kılca, bu özgün projenin çocukların ve gençlerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Karatay Belediyesi olarak eğitime, kültüre ve spora büyük önem veriyoruz. HOŞKUBBE projesi ile çocuklarımız, daha güzel ve modern bir ortamda eğitim alacaklar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.