Konya'nın kalbindeki dükkanlar 6 Kasım'da yeni sahiplerini bulacak

Konya'nın kalbindeki dükkanlar 6 Kasım'da yeni sahiplerini bulacak

Konya'nın tarihi bölgesi Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk etap tamamlandı. 21.000 m² alana sahip olan ve içerisinde 158 adet dükkan, 149 adet ofis bulunan çarşıda ticaret yeniden hareketlenecek.

Konya'nın merkezindeki dev projenin ilk etabı tamamlandı. Bu kapsamda tamamlanan iş yerlerinin ilk satış tarihi 6 Kasım 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek. Meram Belediyesinin dev projesi Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk etap tamamlandı. 21.000 m² alana sahip olan ve içerisinde 158 adet dükkan, 149 adet ofis bulunan çarşıda ticaret yeniden hareketlenecek.

6 KASIM'DA İLK İHALE

Dünü ve bugünü buluşturan Suriçi Çarşısı’yla yaşam ve ticaret yeniden canlanacak. 55 Adet Belediye Dükkan ve 46 Adet Belediye Ofisi satışa hazır hale getirildi. Satın almak isteyenler ise https://surici.meram.bel.tr/ adresinden başvuru yapabilecek. Başvuruların ardından Meram Belediyesi ofis ve dükkanları ihale ile 6 Kasım tarihinde satışını gerçekleştirecek. 72 Adet Dükkan ve 18 Adet Ofis ise arsa sahiplerine teslim edildi.

PROJE ETAP ETAP TAMAMLANIYOR

Meram Belediyesi tarafından uygulanan ve Konya Büyükşehir'in büyük destek verdiği Suriçi Çarşıs’nın yapımı sürüyor. Geçmişin mirasıyla bugünün estetiğinin harmanlandığı Suriçi Çarşısı’nın tanıtım programı Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapılmıştı.

Projede 1. etap tamamlanırken, 2. Etapta ise; 21.000 metrekarelik alanda 158 dükkan ve 149 ofis olacak. Bu etabın da yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Son etap olan Larende Etabında ise 42.200 metrekarelik alanda park ve rekreasyon alanları olacak. Konya’nın tarihi geçmişini gelecek yıllara taşıyacak olan projenin Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin yeni uğrak noktası olması bekleniyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.