Konya'nın Karadeniz manzarası! Keşfedenler vazgeçemiyor

Konya'nın Karadeniz manzarası! Keşfedenler vazgeçemiyor

Konya'da yaz boyunca gezilecek listesine yeni rotaları sizler için oluşturmaya devam ediyoruz. Konya'nın Karadeniz'ini sizler için hazırladık...

Muhteşem doğasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olan Derbent ilçesi bir çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Özellikle kışın Aladağ, kayakseverlerin vazgeçilmez noktası oluyor. Yaz aylarında ise Karadeniz'i andıran Derbent bir çok güzelliği içinde barındırıyor.

fxdzselwyaifeqo.jpg

Derbent topraklarının büyük bir bölümü dağlık. İlçenin kuzeyinden doğusuna Morbel Dağları; doğusundan güneyine doğru da Aladağ uzanır. Güneyde Ablağı ve Dikmen Dağları, kuzey ve batısında da yaylalar bulunmakta. Derbent Göleti, özellikle sulu tarımda kullanılmakta olan bu gölet etrafı yaylalarla çevrili olup kaynağını Aladağ, Ablağı ve Dikmen Dağı'ndan akan akarsulardan alır.

fxdzuu7wyaqk16p.jpg

Alişar Göleti de Derbent'in içme suyu ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Yaz aylarında manzarası ile kendisine hayran bırakan Derbent Göleti, bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Engebeli bir arazi yapısına sahip olan Derbent, Konya'da adeta Karadeniz resitali sunuyor.
ORMANA GİRİŞLER YASAKLANDI
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte orman yangınlarına dikkat çeken Konya Valiliği, Derbent İlçesi Güney Mahallesi, Derbent Gölet'i ve çevresi ve Mülayim Ormanları Ormanlık alanlarına girişleri yasakladı. Söz konusu yasaklar 05 Temmuz 2024 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

fxdzv3lwaaqausa.jpg

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.