Konya'nın sorunlu trafiği! Gülistan keşmekeşi

Konya'nın sorunlu trafiği! Gülistan keşmekeşi
Konya'da yeni caddeler ve köprülü kavşaklar ile ulaşım kolaylaşıyor. Fakat uzun zamandır hizmet eden Gülistan Hızlı Tren Alt Geçidi sabah saatlerinde resmen tıkanıyor...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı yeni cadde ve köprülü kavşaklar ile vatandaşlar rahat ve akıcı bir ulaşım yaşıyor. Bazı bölgelerde kısmen trafik sorunu çözülse de bazı caddelerin ise trafik kanayan yarası olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2008 yılında hizmete açılan Gülistan Hızlı Tren Alt Geçidi, her gün binlerce aracı ağırlıyor.

whatsapp-image-2024-05-28-at-09-40-04.jpeg

Alt Geçitte yaşanan trafik karmaşası ise vatandaşları resmen çileden çıkartıyor. Yazır ve Bosna Hersek Mahallesi'nden gelen araçlar ile Ankara Yolu ve Büsan istikametinden gelen araçlar bu alt geçitte karşılaşıyor.

whatsapp-image-2024-05-28-at-08-48-46.jpeg

BÜYÜK ARAÇLAR KUYRUK OLUŞTURUYOR

Özellikle sabah saatlerinde çimento fabrikasına yakın olan bu alt geçitte tır ve kamyonlar adeta kuyruk oluşturuyor. Söz konusu bu durum gürültülü kavgalara neden oluyor. Vatandaşlar ise bu duruma isyan ederek, sabah iş saatleri olan 07:00 ile 09:00 arasında büyük araçların bu trafiğe girmemesini isteyerek, "Hemen hemene her gün yaklaşık 2 kilometre araç kuyruğu oluşuyor. Kimileri okula kimileri ofisine kimileri fabrikalarına geç kalıyor.

whatsapp-image-2024-05-28-at-09-40-02.jpeg

Bu yolu genelde öğretmenler ve organizede çalışan Konyalılar kullanıyor. Bir çok kişi bu alt geçidi aşmak için bin bir türlü alternatifi deniyor ama gelen bir tır alt geçit çıkışında bekleyerek uzun kuyruklara sebep oluyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Sabah saatlerinde büyük araçların geçişine izin verilmesin. Biz her gün burada çileyi yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum