Konya'nın tarihi yerinde temel atıldı! Merkez İmam Hatip yükseliyor

Konya'nın tarihi yerinde temel atıldı! Merkez İmam Hatip yükseliyor

Konya ekonomi ve siyaset dünyasına yön veren pek çok ismin yetiştiği Konya İmam Hatip Orta Okulu ve Lisesi'nde temel atıldı.

Konya ekonomi ve siyaset dünyasına yön veren pek çok ismin yetiştiği Konya İmam Hatip Orta Okulu ve Lisesi yenileniyor. Bu kapsamda lisenin temeli düzenlenen tören ile atıldı. Ekonomik ömrünü tamamladığı için yıkılmasına karar verilen ve geçtiğimiz süreçte yıkımı gerçekleştirilen okulun yerine modern bir eğitim yuvası kurulacak.

whatsapp-image-2024-10-04-at-11-07-05.jpeg

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yıkılan binaların yerine içerisinde 64 derslik, spor salonu ve konferans salonundan oluşan yeni okul binası yapılması ve tefrişatı kararı alınırken tarihi binanın yenilenmesi için ilk kazma da vuruldu.

whatsapp-image-2024-10-04-at-11-07-04.jpeg

KONYA'NIN TARİHİ OKULU

Okulda başta Hacıveyiszade Hoca olmak üzere, Konya'nın önde gelen birçok alimi öğretmen olarak görev almıştır. 1958 yılında aynı bahçe içerisinde Yüksek İslam Enstitüsü olarak kullanılan binanın (A Blok) temeli, yine Hacıveyiszade hoca efendi ile birlikte kalabalık bir katılımla atılmış, bina 1962 yılında öğretime açılmıştır. 1974 yılında Yüksek İslam Enstitüsü'nün Meram yolundaki yeni binasına taşınmasından sonra bu bina da (A Blok) İmam Hatip Lisesi'ne verilmiştir. 1979 yılında C Blok olarak kullanılan bina Türk Anadolu Vakfı'nca yaptırılarak Konya İmam Hatip Lisesi'nin hizmetine sunulmuş, ilk defa kız öğrenciler kaydedilerek bu binada eğitime başlamıştır.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum