Konya’ya 222 milyon TL’lik alt geçit yatırımı: İhaleyi hangi firma aldı?

Konya merkezde trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi amacıyla Sedirler ve Fırat Caddesi köprülü kavşaklarına ilave olarak yatırım tutarı 222 milyon lira olana Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın yapımı başladı
Konya’ya 222 milyon TL’lik alt geçit yatırımı: İhaleyi hangi firma aldı?

YENİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK
Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Adana Çevre Yolu Şehir Hastanesi önünde Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı yapım çalışmalarına başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde sürücülere kesintisiz ve daha güvenli bir trafik akışı sağlamak amacıyla yaptıkları köprülü kavşaklara bir yenisini daha eklemek için kolları sıvadıklarını söyledi.

whatsapp-image-2023-08-21-at-15-27-56.jpeg

TRAFİK ÇOK RAHATLAYACAK
Başkan Altay, “Bunlara ek olarak şimdi de Yeni Adana Çevre Yolu Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi kesişimine bir köprülü kavşak daha yapmaya başlıyoruz. Çalışma tamamlanınca bölgedeki trafik önemli ölçüde rahatlayacak. Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı yapım çalışmaları nedeniyle Yeni Adana Çevre Yolu’nun her iki yönde ulaşımı servis yolu üzerinden sağlanacak” dedi.
222 MİLYON 222 BİN 222 LİRA
Öte yandan BBN Haber; Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın ihale bilgilerine ulaştı. Buna göre Heltaş İnşaat-Öztaşoğlu Hafriyat konsorsiyumuyla kazanılan ihale 222 milyon 22 bin 222 TL bedele sahip. Güney-Kuzey yönlü tasarlanan 133 metre uzunluğundaki altgeçit, yerinde öngermeli kiriş sistemi kriterleri doğrultusunda dizayn edilecek. Altgeçidin yaklaşık 10 ayda teslim edilmesi planlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum