Konya'ya dev yatırım! Şehrin uzak ilçeleri tek yolla birleşecek

Konya'ya dev yatırım! Şehrin uzak ilçeleri tek yolla birleşecek

Konya'da yol yatırımları hızla sürüyor. Çevre Yolunda çalışmalar devam ederken bir yol yatırımı da Bozkır'a yapılacak

Konya'da ulaşım çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda Konya'nın iki uzak ilçesi olan Bozkır ve Seydişehir tek yolla bağlanacak. Konuyla ilgili bilgiler veren Konya Milletvekili TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi Ziya Altunyaldız, Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu Projesinin

Konya'nın önemli ulaşım projeleri arasında yer alan "Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu" projesi toplam 46,5 kilometre uzunluğunda bir alanı kapsamakta olup ilk etapta yolun 16 kilometre uzunluğundaki bölümünün yapımı 2020 yılı tamamlanmış ve hizmete açılmıştı dedi.

BOZKIR - SEYDİŞEHİR YOLU İHALEYE ÇIKACAK

Bölge halkı tarafından sıklıkla gündeme getirilen konular arasında yer alan proje, Seydişehir ve Bozkır ilçeleri ile kırsal kesimleri arasındaki ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Projenin ihale sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan AK PARTİ Konya Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Ziya Altunyaldız, "Şükürler olsun ki vatandaşlarımızın talebini bir kez daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen genel seçim sürecinde vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde sözünü verdiğimiz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte yoğun bir çaba sarf ettiğimiz Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu Projesi Kamu İhale Bülteni'nde yayımlandı ve inşallah 31 Ekim 2024'te ihalesi gerçekleştirilecek. Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu Projesi, Konya'nın hem ekonomik hem de sosyal gelişime önemli katkılar sağlayacak projelerimizden yalnızca biri. İnşallah bu projemizi hayata geçirdiğimizde ilçelerimiz arasındaki ulaşımı daha hızlı ve güvenli hale getirmekle kalmayacağız; aynı zamanda tarım ve sanayi ürünlerinin lojistik merkezlerine erişimini de kolaylaştıracağız. Bu proje bölgesel kalkınma hedeflerimize ulaşmasında çok önemli bir merhale. Bu projenin hayata geçirilmesinde gösterdiği irade vesilesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir URALOĞLU'na hassaten teşekkür ediyorum. Konya'mızda yürüttüğümüz projelerle hem şehrimizin üretim üssü kimliğini pekiştiriyor hem de Mersin'e bağlantısını sağlayarak deniz yoluyla küresel pazarlara erişimini sağlamayı hedefliyoruz. Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu'nun ikinci aşamasında sundukları katkılardan ötürü Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet GÜLŞEN'e ve Karayolları 3. Bölge Müdürümüze teşekkür ediyor, projemizin Konya'mız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.