Konya'ya sonbahar erken gelecek! Yağışlar yarın başlıyor

Konya'da hissedilen yüksek sıcaklık yerini yağışlara bırakacak. Yarından itibaren yağışlar şehirde boy gösterecek.
Konya'ya sonbahar erken gelecek! Yağışlar yarın başlıyor

Konya'da hava sıcaklıkları ani bir düşüş kaydederek yerini yağışa bırakacak. Konya'nın hava tahmin uzmanı Kuttusi Demir, sosyal medyadan dikkat çeken açıklamalar yaptı.

SONBAHAR KONYA'YA ERKEN GELECEK

Hava tahmin uzmanı Kuttusi Demir, sonbahar kapıda diyerek, "Yağışlar yarın start veriyor. Beklenti konvektif. 23,24,26,27,28,29 Ağustos tarihlerinde Konya genelinde etkili olması bekleniyor. Ağustos ayında alışık olmadığımız bir durum.

gvkw9cvwqaadmam.jpg

23-31 Ağustos arası sadece 25 Ağustos hariç diğer günler Konya genelinde geniş alanlarda yağışlar bekleniyor. Yağışların devamı var. Son gelen verilerde yağışlar Konya'mızda Eylül ilk hafta da devam edecek. (2.Fotoğraf) Yine beklenti konvektif. Herkes yaz uzayacak, 40 dereceler artık normal olacak, bitmeyen yaz yapmışlar derken erken gelen Sonbahar oldu" ifadelerine yer verdi.

KONYALILAR KIŞLARINI HAZIRLAYACAK
Sıcaklıklar ile ilgili bilgiler veren Demir, sıcaklıkları pik noktasında bırakıldığını kaydederek, "Bugün en yüksek sıcaklık 36.6 derece oldu. Yine 37 derece geçilmedi.

gvhvenwxkaad0kh.jpg

Bu sene en yüksek sıcaklık 37 derece ile 25 Haziran'da ölçüldü. Şimdi kademeli olarak sıcaklıklar düşecek. Gelecek hafta bugüne göre 8-10 derece daha serin geçecek. Sıcaklıkta pik noktasını bugün itibarıyla geride bırakmış bulunuyoruz" şeklinde görüş belirtti.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.