Konya’ya yeni bir köprülü kavşak

Konya’ya yeni bir köprülü kavşak

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğinin rahatlaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeni İstanbul Caddesi ile Fırat Caddesi’nin kesişimine köprülü kavşak yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi trafiğin rahatlaması adına köprülü kavşak yapım çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temelini atan Büyükşehir Belediyesi bu ay sonunda da Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı için ihaleye çıkacak. Konya-Afyonkarahisahar Yolu (Yeni İstanbul Caddesi) ile Fırat Caddesi kesişiminde yapılacak olan farklı seviyeli Fırat Caddesi Kavşağı bölge trafiğini oldukça rahatlatacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisinin trafik ve ulaşım olduğuna dikkat çekerek, bir taraftan araç kullanıcıları için düzenlemeler yaparken bir taraftan toplu ulaşım ve raylı sistemle ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

firat-caddesi.jpg

‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Başkan Altay, devam eden projelerdeki son durumları da açıkladı: “Aslında araç sürücüleri için başladığımız yolculukta Celaleddin Karatay ve İsmail Ketenci caddelerini hizmete açarak iyi bir başlangıç yapmıştık. Şu an itibariyle hizmet veren yakında resmi açılışını yapacağımız Abdülhamid Han Caddesi özellikle Meram ve Selçuklu arasında İstanbul Yolu’na alternatif olacak 14,5 kilometrelik uzunluğuyla son dönemde yapılan en önemli caddelerden birisi olarak şehrimize hizmet veriyor. Necmettin Erbakan Caddesindeki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yine Gazze Caddesi ile Karaman Yolu arasında bulunan Alparslan Türkeş Caddesi’ndeki işlerimizi de tamamladık. Taşköprü’deki çalışmalarımızı da tamamlayınca Gazze Caddesi ile Karaman Yolu arasında yeni bir aks daha kazanmış olacağız. Bununla birlikte hızlı tren hattına paralel olarak yaptığımız Kazakistan ve Karabağ caddelerinde de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bir taraftan da şehrimizde trafikte sorun olan 1. Organize Kavşağı’nda, Ankara Yolu Büsan Kavşağı’nda, İhsaniye Devlet Malzeme Ofisinin bulunduğu alanlarda da trafiği rahatlatmak için önemli işler yürütüyoruz. Bunlar tamamlandığında inşallah şehrimizin trafiği nefes alacak.” (www.bbnhaber.com.tr)

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.