Konya’ya yeni medrese transferi! Belh'ten gelecek

Konya’ya yeni medrese transferi! Belh'ten gelecek
Mevlana arkası olarak bilinen bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hz. Mevlana’nın doğum yeri Belh’te babası Sultan-ül Ulema Bahaüddin Veled’in ders verdiği medresenin bir benzeri olacak Sultan Bahaddin Veled Medresesi de inşa edilecek

Konya’nın ruhunu ve kadim mirasını yeniden yeşertecek önemli bir proje olan Mevlana Arkası Kentsel Yenileme Projesi kapsamında bölgede inşa edilecek 24 yapıdan birisi de Sultan Bahaddin Veled Medresesi olacak. Medrese, asırlar boyu birçok medeniyete kucak açmış, Selçuklulara 200 yıl başkentlik yapan Konya’nın tarih ve kültürüne de çok yakışacak.
TURİSTLER AKIN AKIN GELECEK
Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi ve Emir Celaleddin Karatay gibi Konya’nın manevi iklimine katkı sunan daha pek çok değeri daha iyi tanıtmak için çalıştıklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Mevlana arkasında yapılacak çalışmalarla bölgeyi hem turizm merkezi haline getireceklerini ve buranın tarihi yapısına uygun bir şekilde yeniden misafirlerini ağırlayacağını kaydetti.

karatay-medrese-1-002.png

TARİHİ DOKU ORTAYA ÇIKACAK
“Mevlana Hazretlerinin babasına ait Belh’teki medresenin aynısını buraya inşa edeceğiz” diyen veren Başkan Kılca, “Hz. Mevlana’ya ait hamam ile elimizde rölövesi olan birçok yapıyı da yeniden tarihi yapısına uygun bir şekilde yapacağız. Yani Konya’ya gelen yerli-yabancı turistlerimiz bölgede daha canlı daha yaşanabilir ve daha tarihi dokusuna uygun bir alana şahitlik edecekler” diye konuştu.
HİCRET YOLCULUĞU MEDRESEDE
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “Hz. Mevlana’nın doğum yeri Belh’te babası Sultan-ül Ulema Bahaüddin Veled’in ders verdiği medresenin bir benzeri olacak Sultan Bahaddin Veled Medresesini inşa edeceğiz. Bu mekanın bir diğer özelliği ise; Sultan’ül Ulema Bahaüddin Veled ile Hz. Mevlana’nın Belh’ten Konya’ya olan yolculuklarının bu mekanlarda yeniden hayat bulacak olmasıdır. Adeta bir hicret numunesi olan bu yolculuğu bu medresede yeniden anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.