Konya'yı denize kavuşturacak proje hayata geçiyor

Konya'yı denize kavuşturacak proje hayata geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devam eden Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları kapsamında Ereğli’de incelemelerde bulundu. AK Parti Milletvekili Baykan, Türkiye’nin dört bir yanındaki hızlı tren projelerine AK Parti döneminde devam edildiğini vurguladı. Başkan Altay ise, “Konya-Ankara hattında hızlı tren kullanmaya başlayan şehrimiz, Konya-Karaman hattıyla Adana’ya yöneliyor. Ulukışla-Mersin hattının tamamlanmasıyla birlikte, hem yük hem de yolcu taşımacılığı için yeni bir başlangıç yapacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Angı, projenin yalnızca Ereğli için değil, Orta Anadolu’yu denize bağlayacak önemli bir ulaşım aksı olduğunun altını çizdi. Angı, “Çift hatlı ve sinyalizasyonlu olacak bu hattın, 160-170 km hız kapasitesi ile büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini bekliyorum” dedi.

mehmet-baykan-ugur-ibrahim-altay-hasan-angi.jpg

Ereğli ziyaretleri sırasında hızlı tren hattı şantiyesini gezen Başkan Altay, şehir içindeki köprülü kavşak inşaatının hızla ilerlediğini belirtti. “Daha önce iki köprülü kavşağımız tamamlandı. Bu projeyle şehir içi ulaşım daha düzenli hale gelecek. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2014’ten beri Ereğli’de önemli hizmetler yürütüyoruz. Hükümetimizin de bu alanda yaptığı katkılar büyük,” diyen Altay, hızlı trenin Ereğli’ye getireceği faydaları vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, 2026 sonuna kadar hızlı tren ve diğer hatların devreye girmesini hedeflediklerini ifade ederek, AK Parti dönemindeki ulaşım projelerinin ülke ekonomisine katkısını anlattı. Ayrıca, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol, gerçekleştirilen yatırımlar için teşekkürlerini iletti.

konya-eregli-hizli-tren.jpg

Konya-Karaman hızlı tren hattı ile 135 km’lik projenin tamamlanmasıyla Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresinin 3 saat 40 dakikadan 1 saat 35 dakikaya ineceği belirtildi. Proje kapsamında 2 tünel, 44 alt ve üst geçit ile 153 köprü ve menfez inşa edilecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.