Konya'yı heyecanlandıran proje! Tramvay, trafik sorununu çözecek

Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni dönem projelerinden Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı projesi, Aslım bölgesine ve bölgede yeni kurulacak sanayiye hayat verecek. Bölgenin ulaşım sonunu da büyük ölçüde çözülecek
Konya'yı heyecanlandıran proje! Tramvay, trafik sorununu çözecek

Konya’da yeni dönem yatırımları raylı sistemler üzerine kurulurken, Konya’yı demirden bir ağ gibi saracak raylar gittiği bölgeyi de canlandıracak. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesinin son projesi Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı projesi stratejik öneme sahip. Hem yeni kurulacak Motorlu Taşıtlar Sanayi’ye hem de Aslım bölgesine hayat verecek proje heyecanla bekleniyor.

konya-tramvay-10.webp

13 İSTASYONLU TRAMVAY

Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmek ve şehir içi ulaşımı daha etkin hale getirmek amacıyla hayata geçirilen Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı projesi kapsamında, 11.2 kilometrelik bir tramvay hattı inşa edilerek Şehir Hastanesi ile Yeni Sanayi Sitesi arasındaki ulaşım kolaylaştırılacak. Hatta toplamda 13 istasyon bulunacaktır.

konya-tramvay-11.webp

EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

İhale süreci tamamlanıp yapım çalışmaları başlayan tramvay hattı, şehrin sanayi bölgelerine erişimi kolaylaştırarak işçilerin ve işletmelerin ulaşımını iyileştirecek ve bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak.

konya-tramvay-5.webp

Ayrıca, tramvay hattı sayesinde şehir içi trafiğin azalmasıyla birlikte çevresel etkilerin azaltılması ve şehir yaşamının kalitesinin artması da hedeflenmektedir.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum