KOSKİ’den Konya’ya net uyarı: Bardağımızdaki su bitiyor!

Konya’da barajlardaki su seviyesi son yılların en düşük seviyesinde. Altınapa’daki %23 ve Bağbaşı’ndaki %24 doluluk oranı gelecek adına endişe verirken KOSKİ, “Barajlardaki su biterse, bardağımızdaki su biter. Sen de tasarruf et, suyunu koru” mesajı verdi
KOSKİ’den Konya’ya net uyarı: Bardağımızdaki su bitiyor!

Konya’da su krizi derinleşiyor. Şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Altınapa ve Barajları’ndaki su seviyesi artık kritik seviye geriledi. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı boş bardak paylaşımı ile krizin boyutunu gözler önüne serip tasarruf çağrısını yineledi.
BARAJLAR EN DÜŞÜK SEVİYEDE
#suyavefa etiketiyle yapılan paylaşımda, “Barajlardaki su biterse, bardağımızdaki su biter. Barajlardaki su seviyesi son yılların en düşük seviyesine geriledi. Sen de tasarruf et, suyunu koru” ifadelerine yer verildi. KOSKİ’nin internet sitesinde ise Altınapa Barajı’nda yüzde 23, Bağbaşı’nda ise yüzde 24 doluluk oranı olduğu belirtiliyor.

whatsapp-image-2024-09-30-at-11-36-53.jpeg

SU BİTERSE HAYAT BİTER
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde de kuraklık, küresel iklim değişikliği ve yağışsız geçen mevsimler dolayısıyla azalan su rezervlerinin gelecek adına risk taşıdığını belirterek, tüm Konyalıları su tasarrufuna davet etmişti. Açıklamada kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesinden dolayı kuyulardan su verilmeye başlandığı vurgulanmış ve “Su bittiği zaman hayat biter. Suya sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

*CİHAD ALPAN - BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.