Liseli gençler Kudüs nöbetinde

Liseli gençler Kudüs nöbetinde
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi lise teşkilatları, düzenledikleri basın açıklamasında tüm insanlığın karşı karşıya olduğu zulmü ve adaletsizlikleri dile getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi lise teşkilatları, düzenledikleri basın açıklamasında tüm insanlığın karşı karşıya olduğu zulmü ve adaletsizlikleri dile getirdi.

Bildiride, dünyanın her yerinde mazlum insanlara yapılan zulümlere sessiz kalan devletler, liderler ve bürokratlar eleştirildi. Gazze'de yaşanan vahşete dikkat çeken gençler, bu zulmün bir gün tüm dünyayı saracağını ve herkesin bu duruma karşı sessiz kalamayacağını vurguladı.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Lise Teşkilatları Sözcüsü Enes Malik Ekenel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dünya halklarının ulu bildiği tüm teşkilatların, devletlerin, liderlerinin, bürokratik kadrolarının karşısında durmaya çekindiği, tek bir cümle dahi kurmaktan imtina ettikleri her türlü zulmün alkışlandığı bir dünyada sesimizi yükseltmek, bu düzenin bugün değilse yarın değişeceğini haykırmak için buradayız."

Bildiride, Filistin'de yaşanan zulme de ayrı bir yer ayrıldı. 1917 yılından beri Filistin topraklarında devam eden işgal ve katliamlar kınandı. İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü ve bu zulme sessiz kalanlar eleştirildi.ve şu sözler söylendi "Yaklaşık iki milyarlık Müslüman topluluğa sahip devletlerin, başkanlarının, teşkilatlarının da bugün neler yapıp ettiklerinin ya da yapmadıklarının farkındayız. Kenara çekilerek, sessiz kalarak hatta bazılarının destek olarak, içten içe kıkırdayarak olanları seyrettiğini görüyoruz. Elbette zalimlerin de zulme çanak tutanların da hem dünyada hem ahirette hesap vereceği zamanların geleceğini biliyoruz." dedi.

img-4122.jpg

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Lise Teşkilatları, Gazzeli kardeşlerine selam ve sevgilerini göndererek, zulüm karşısında her zaman seslerini yükselteceklerini ifade etti.ve şu sözleri söylediler

"Vahşet sahnelerinin hiç birinin siyasi ya da magazinel olaylar kadar gündem olamadığını, binlerce insanın katlin'in sadece 'katil' kelimesinin içine sıkışıp kaldığını, insanların gözlerinin önünde herhangi bir hayale dahi yol açmayacak kadar basitleştiğini görerek kahroluyor ve tüm bu vahşetin bir gün kendi topraklarınızda da yaşanacağını düşünerek bari kendiniz için endişelenin ve ayağı kalkın demek için buradayız."

"Belki toplantılar küçük görülebilir, basın açıklamaları duyulmayabilir, boykot çabamız istenilen neticeye ulaşmayabilir ancak tüm dünya ve insanları bilmelidir ki biz dün elimizden, dilimizden, kalbimizden geldiği kadarıyla zulmün karşısındaydık, bugün zulmün karşısındayız ve yarın da zulmün karşısında olacağız."

"Ey Hz. Muhammed ümmeti, biliniz ki sizi günümüz firavunlarının elinden kurtarmaya bir Musa gelmeyecek, bir kurtarıcı olarak İsa da gelmeyecek. Herkese eliyle yaptığının karşılığı vardır ve ancak bugün yapıp ettikleriniz sizinle birlikte ahirete gelecektir. Herkesin elinden geleni vakit geç olmadan yapması gerekir ve öyle de olacaktır" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.