Meram ilçe Müftülüğü kazılacak: Altın mı çıkacak, tarihi eser mi?

Meram ilçe Müftülüğü kazılacak: Altın mı çıkacak, tarihi eser mi?
Tarihi kent merkezinin taşından toprağından tarih fışkıran Konya’da yeni bir kazı çalışması başlıyor. Hedefte Meram İlçe Müftülüğü var. Arkeolojik kazı Konya tarihine ışık tutacak…

Selçuklu başşehri, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Konya’nın taşından toprağından tarih fışkırıyor. Özellikle kadim kentin tarihi kent merkezinde nereye kazma vursanız ya bir tarihi esere ya da bir buluntuya rastlamak mümkün…

Alaaddin Tepesi’nden Mevlana’ya kadar olan bölgede eski Konya’ya ait buluntular çıkmaya devam ederken, Konya’da yeni bir kazı için de düğmeye basıldı.

Şükran Mahallesi’nde çıkan tarihi kalıntıların ardından komşu bölgelerde devam eden araştırmalar netice verdi. Uydu destekli tarama çalışmalarının ardından Başaralı Caddesi’ne konuşlu Meram İlçe Müftülüğü’nde kazı çalışması yapılması kararı aldı. Tarihi İplikçi Camii’ne komşu olan bu bölgede yapılacak arkeolojik kazılarda elde edilecek buluntuların Konya tarihi açısından önem taşıyacağı düşünülüyor. Kent merkezinde başlatılan Darül Mülk projesi ve Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşümü’nün de önemli bir parçası olacak bu kazı çalışmalarının sonucu merakla bekleniyor.

Öte yandan bölgede başlatılacak arkeolojik çalışmalar nedeniyle Meram İlçe Müftülüğü taşınacak. Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek taşınma işlemlerinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi ve yeni bina yapımının akabinde bina ve bahçesinin arkeoloji ekibine devredilmesi bekleniyor. (www.bbnhaber.com.tr/özel haber)

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum