Meram'da ekonomik belediyecilik

Meram'da ekonomik belediyecilik

Meram Belediyesi, üretim ve verimli hizmet anlayışıyla atölyelerini fabrika gibi işletiyor.

Meram Belediyesi Atölyeleri, ilçeye hizmette gerekli malzeme ve araçları kendi bünyelerinde üretip öz kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak önemli tasarruflar sağlıyor. Meram’ın estetiğini artırmak ve Meramlılara daha konforlu bir yaşam sunmak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında marangozhane, kaynakhane, terzihane ve araç bakım-tamiri gibi atölyelerde hem hızlı hem de güvenli üretim imkanı sağlanıyor.

meram-belediyesi-oz-kaynagi.jpg

Kendi üretim imkanlarıyla ekonomik değer yaratıyor
Meram Belediyesi, kendi bünyesinde gerçekleştirdiği üretimle önemli ölçüde tasarruf sağlarken, kaliteli ve nitelikli ürünlerle de ilçeye ekonomik katkı sunuyor. Marangozhanede şehir mobilyaları, ahşap kapı, dolap ve kameriye imalatı yapılırken, kaynakhanede demir kaynak tamiratı ve malzeme üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca demir kapı, bisikletlik, veranda, pencere kasaları ve spor alanları için kale direkleri gibi ürünler de üretiliyor. Meram Belediyesine ait araçların tamir, bakım ve iyileştirme işlemleri de yine belediyenin kendi atölyelerinde gerçekleştiriliyor. İş makineleri ve taşıtların tamir ve bakım işlemlerinin yüzde 95’i atölyelerde yapılıyor, bu da Meram Belediyesi hizmetlerinin kesintisiz sürmesine katkı sağlıyor. Atölyede elektrik işleri, motor bakımı, iş makinesi tamiri, lastik tamir ve bakım hizmetleri gibi geniş bir yelpazede hizmet veriliyor. Ayrıca makashane, tornahane ve oto döşeme bölümleri de araç parkının güçlenmesine önemli katkı sağlıyor.

meram-belediyesi-haber.jpg

Başkan Kavuş’tan açıklamalar
Üretken ve verimli bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tesisler Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerin ekonomik ve kaliteli üretimleriyle hem ilçe hem belediye hem de ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi. Meram Belediyesi Arif Bilge Tesisleri’nde bulunan atölyelerin taziye araçları yapımından şehir mobilyaları ve aksesuarları imalatına, bank ve kameriyelerin üretiminden araçların bakımına kadar geniş bir alanda hizmet verdiğini belirten Kavuş, “Atölyelerimiz, Meram’ı güzelleştirmek ve Meramlılara daha kaliteli hizmet sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Kullanım nedeniyle bozulan malzemelerin bakım onarımını kendimiz yaparak vatandaşlarımızın tekrar hizmetine sunuyoruz. İhtiyaç duyduğumuz malzemeleri kendi tesislerimizde üreterek maliyetlerde önemli tasarruf sağlıyoruz. Bu sayede yüksek verimlilikle ve hızlı hizmet sunma imkanına kavuşuyoruz. İnsanlarımıza hızlı hizmet sunup, onların yaşamaktan keyif aldığı bir Meram için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.