Mevlana Yılı sönük geçiyor!

Mevlana Yılı sönük geçiyor!
Ocak ayında 2023 yılı “Mevlana Yılı” olarak ilan edilse de seçimlerin de etkisiyle aradan geçen 6 ayda beklenilen etkinlik ve tanıtı yapılamadı. Gözler yılın ikinci yarısında…

Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle 2023 yılının Mevlana Yılı olarak kutlanması kararı alınıp, Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Ocak ayındaki Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında Konya’nın ve insanlığın evrensel değeri Hz. Mevlana’nın tanıtımının yapılması adına birtakım faaliyetlere imza atılması planlanıyordu. Ancak gerek ülke gündeminin yoğunluğu gerekse de araya seçimlerin girmesi Mevlana Yılı’nın son derece sönük geçmesine neden oluyor.

Bugüne kadar beklenilen etkinlikler ortaya konmazken, yaz döneminde özellikle de Vuslat Yıl dönümü olan 17 Aralık yaklaşırken yurt içinde, yurt dışında ve yolcu ikmallerinin yoğun yaşandığı havaalanlarında törenler, etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinin de özellikle yurt dışında ses getirecek çalışmalar için hazırlıkta olduğu ve sürpriz hamlelerle Mevlana Yılı’nın renkli etkinliklere sahne olması için çaba harcandığı öğrenildi.

2023 Yılı’nın Mevlana Yılı olarak ilan edilmesi sevgi ve hoşgörü diyarı Konya’da büyük bir sevinçle karşılanmış ve herkeste ciddi bir beklenti oluşmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.